Nu in EYE

The Best of Imagine, (voor)premières ‘Supernova’, ‘Les salauds’ en ‘Minuscule en de mierenvallei’.

Cinema Remake
T/m 1/6: highlights uit het flankerend filmprogramma bij de tentoonstelling Cinema Remake – art & film. Komende week: Zilveren Beer-winnaar De battre mon coeur s’est arrêté (ma. 21/4, 19.30) van Jacques Audiard en Angst essen Seele auf (wo. 23/4, 16.30) van Rainer Werber Fassbinder.

Imagine Film Festival
T/m 19 april: Imagine Film Festival. Op zaterdag, de laatste dag, zijn zeven van de best bezochte en gewaardeerde films te zien. Van ’s ochtends tien tot na middernacht. Met onder meer The Raid 2, films van Terry Gilliam en Hayao Miyazaki, James McAvoy als corrupte rechercheur en Jake Gyllenhaal in een geweldige dubbelrol.

Supernova
Vanaf do. 17/4 (17.00): nieuwe film van Tamar van den Dop. De vijftienjarige Meis leidt een verstikkend saai leven op het platteland en droomt van een groots en meeslepend leven in de grote stad. “…vanaf scène één betoverend…zinderende, sterk geacteerde film…geestige, scherpzinnige scenario…de hele film tintelt van oorspronkelijkheid en poëzie. Een must-see voor cinefielen die mokken dat er in de Nederlandse film te weinig interessants gebeurt.” (**** Filmkrant)

Hartenstraat (Heart Street)
Vanaf za. 19/4 (12.30): Regiedebuut van actrice Sanne Vogel nu met Engelse ondertitels in EYE. Een romantische komedie met een prominente rol van het EYE-gebouw die zich verder grotendeels afspeelt in de Negen Straatjes in Amsterdam. Met Bracha van Doesburgh, Marwan Kenzari, Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt. Ook komende week (wo. 23/4, 19.15) met Engelse ondertitels: De wederopstanding van een klootzak (The Resurrection of a Bastard).

Les salauds (16+)
Vanaf ma. 21/4, 21.15: intens en claustrofobisch drama over een familie in crisis van Claire Denis. Na de dood van een familielid wijst men de beschuldigende vinger naar een perverse zakenman die in de buurt woont. Maar er komen meer geheimen bovendrijven in deze wraakfilm vol verdwaalde puzzelstukjes. “…ijzingwekkend goed…grote schoonheid…als iets uit een andere dimensie.” (****1/2 Filmkrant).

Hayao Miyazaki-programma
Vanaf ma. 21/4, 18.45: ter gelegenheid van de première van The Wind Rises, de nieuwste – en naar verluidt  laatste – film van de Japanse animatiegrootmeester Hayao Miyazaki op 1 mei, vertoont EYE vier eerdere titels, Howl’s Moving Castle (di. 22/4, 19.30), Princess Mononoke (ma. 21/4, 18.45), Ponyo on the Cliff by the Sea en My Neighbor Totoro.

Minuscule en de mierenvallei (3D) (6+)
Vanaf ma. 21/4 (14.15): een groot animatie-avontuur op microniveau: ergens op een rustige open plek op het Franse platteland vormen de haastig achtergelaten spullen van een picknick de inzet van een oorlog tussen twee rivaliserende bendes mieren.

Bron: EYE