Studenten zoeken steun voor de filmacademie afstudeerfilm ‘Onno de Onwetende’ via Voordekunst

Regisseur/scenarist Viktor van der Valk studeert dit jaar af aan de Nederlandse Film Academie met zijn film ‘Onno de Onwetende’. Jeroen Scholten van Aschat schreef samen met Viktor van der Valk het scenario, de film wordt geproduceerd door Hanne Sinninghe en Erik Glijnis.

Onno de Onwetende vertelt het verhaal over Onno, een jongen met veel vragen maar weinig antwoorden. Hij is 26 jaar oud en dus geen kind meer, je zou kunnen zeggen dat hij al heeft geleefd, maar het leven begrijpen is een lastige opgave voor hem. Niet omdat hij dom is, maar omdat het leven soms onbegrijpelijk is, en omdat er op sommige vragen geen antwoord te vinden is, hoe hard je ook zoekt.

Hierdoor heeft Onno vaak last van een vreemd gevoel. Wat het precies is weet hij niet. Is het angst? Een depressie? Een existentiële crisis? Of een mix van alles bij elkaar? We volgen Onno in een reis door z’n herinneringen, op zoek naar een antwoord. Waar komt dit ‘vreemde gevoel’ vandaan?

Onno wordt gespeeld door Vincent van der Valk (broer van regisseur Viktor), andere rollen worden vertolkt door o.a. Reinout Scholten van Aschat (broertje van scenarist Jeroen) en Evelien Bosmans.

De film is bijna af, maar om de film volledig af te ronden zou dit team heel graag gecomponeerde muziek in laten spelen door een orkest en archiefrechten afkopen van bestaande films en bestaande muziek. Helaas zijn de kosten hiervan behoorlijk hoog en daarom proberen de studenten via Voordekunst het laatste bedrag binnen te slepen. Op de site van Voordekunst staat een kort filmpje waarin de eerste beelden van de film te zien zijn evenals de uitleg van regisseur Viktor van der Valk.

Onno de Onwetende komt tot stand in samenwerking met de NTR en zal eind juni te zien zijn op het Keep an EYE filmfestival in Amsterdam.

Voor meer informatie kijkt u op www.onnodeonwetende.nl en de Facebookpagina www.facebook.com/onnodeonwetende

Bron: Onno de Onwetende