Nu in EYE

Imagine Film Festival in EYE, première ‘Vochtige streken’ en ‘Pim & Pom: het grote avontuur’.

Imagine Film Festival
Vanaf wo.9/4, 21.45: t/m 18 april vindt de 30ste editie van Imagine, hét festival op het gebied van fantastische film, plaats in EYE. Imagine presenteert dit jaar o.a. vier wereldpremières: de Nederhorror/thriller De Poel, de Nederlands-Britse psychologische thriller Deadly Virtues: Love. Honour. Obey., het Amerikaanse The Creep Behind the Camera en de speciale voorpremière van het onafhankelijk geproduceerde Capsule.

Vochtige streken (Feuchtgebiete) (16+)
Vanaf do. 10/4, 14.15: verfilming van de gelijknamige controversiële bestseller over de opvallende experimenten van de 18-jarige Helen Memel met haar intieme delen. De cultfilm vermijdt vulgariteiten en shockeffecten en last op gezette tijden een komische scène in om het seksueel expliciete materiaal te verluchtigen. “Het kladdige zusje van Amélie Poulain” (De Filmkrant).

Pim & Pom: Het grote avontuur
Wo. 9/4, 14.30; Za.12/4 & Zo. 13/4, 15.00: hartverwarmende familiefilm naar de tekeningen van Fiep Westendorp (Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet). Pim & Pom de film is een oorspronkelijk scenario voor de animatiefilm gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp en de karakters van Mies Bouhuys. “…charmante…animatiefilm die een prettig retrogevoel oproept…aangenaam tijdloos…De kleuters kijken ongetwijfeld hun ogen uit.” (Filmkrant)

Imagine presenteert: Dune Double Bill i.s.m. Cinema Egzotik
Wo. 16/4, 19.25: ter gelegenheid van de vertoning van de opmerkelijke documentaire Jodorowsky’s Dune tijdens Imagine staan Martin Koolhoven en Ronald Simons, hoeders van het buitenissige en bizarre, stil bij Jodorowsky’s gesneefde – en David Lynchs geslaagde – poging om Frank Herberts bekende SF-roman te verfilmen. Lynchs Dune is tevens onderdeel van het Cinema Remake-filmprogramma, waarin aandacht voor herinterpretaties van films, genres en romans.

Snowpiercer (16+)
Dagelijks: de nieuwste film van de Aziatische regisseur Bong Joon-ho (The Host) is een ijzingwekkend SF-spektakel met sterren als Chris Evans, Tilda Swinton en John Hurt in de hoofdrollen. “…hoogst vermakelijke en verrassende uitwerking….aanstekelijk dynamisch karakter…verrassend gevarieerd…eigenzinnige sciencefictionparabel…” (**** Parool), “…meester in het kleuren buiten de lijntjes.” (**** Volkskrant), “…bijzonder fris…tien keer origineler dan de gemiddelde blockbuster…” (**** VPRO/Cinema.nl)

La jaula de oro
Dagelijks: winnaar van de speciale Certain Talent Prize in Cannes voor de opmerkelijke acteerprestaties, en gebaseerd op ware verhalen. “…trefzeker…subliem…aan alle kanten een perfect gedoseerde vertelling… met overweldigend effect… even betoverend als verpletterend anti-sprookje.” (***** VPRO/Cinema.nl), “Mooie beelden…knappe acteerprestaties…aangrijpend…” (**** Parool), “…beeldschoon gefotografeerd…heel subtiel…intens spel…meeslepende onthutsende ervaring.” (**** Volkskrant)

Crowdfundingactie voor restauratie vooroorlogse films over Amsterdam
Met de wervingsactie ‘Breng Amsterdam in beeld’ vragen we u om actief mee te helpen een deel van de Amsterdamse filmgeschiedenis te redden en deze uiteindelijk voor iedereen beschikbaar te maken, zowel online als in het museum. Breng samen met ons Amsterdam in beeld! Doneer direct via www.voordekunst.nl/eye

Bron: EYE