Nederlandse documentaire Wild Zwijn geselecteerd voor internationale filmfestivals

De Nederlandse documentaire Wild Zwijn van regisseur Willem Baptist zal op 26 april zijn internationale première beleven tijdens het prestigieuze documentairefilmfestival Visions du Réel (Nyon, Zwitserland).

Ook zal de film eind april in competitie draaien tijdens Hot Docs in Toronto, het grootste en belangrijkste documentaire filmfestival van Noord-Amerika. In mei vervolgt de film zijn tournee tijdens DOXA (Vancouver, Canada) en Food Film Festival (Amsterdam).

Wild Zwijn werd vorig jaar genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire op het Nederlands Film Festival en werd in oktober 2013 uitgezonden door de NTR.

“In de natuur geldt maar één regel; eten of gegeten worden”.

Met deze prikkelende uitspraak begint Wild Zwijn. De documentaire is een poëtische en tegendraadse vertelling over de merkwaardige relatie tussen demens en het oprukkende wilde zwijn.
Wild Zwijn laat zien hoe het zwijn ons mensen in verwarring brengt en tot wanhoop drijft. Het zwijn is een vrijwel onbeheersbaar, gevaarlijk monster dat vanuit de donkere bossen steeds verder de dorpen en steden binnendringt en tegelijkertijd een mooi en fascinerend wild dier waar we graag een glimp van opvangen. Met man en macht, met regelgeving en geweld probeert de mens het zwijn te beheersen. De wolf komt er aan, maar het zwijn is er al!

Wild Zwijn is een productie van Zuidenwind Filmprodukties incoproductie met de NTR.

Deze film kwam tot stand met steun van het Mediafonds en werd gemaakt in het kader van het documentaire project Doc25. Doc25 is een initiatief van de AVRO, BOS, EO, IKON, NTR, VPRO en Nederland 2. Samen maken ze zich sterk voor de ontwikkeling van documentairetalent en riepen daarom Doc25 in het leven, een reeks documentaires van 25 minuten door nieuwe makers.

Bekijk de trailer van de film en meer informatie op:

www.wildzwijn-film.nl

Bron: Zuidenwind