Nederlandse documentaire wint prijs in VS

De documentaire Destressed van de Nederlandse regisseur Fokke Baarssen is op het Garden State Film Festival in New Jersey in de prijzen gevallen.

De documentaire, die vertelt over een man die lijdt aan een posttraumatische stressstoornis, werd in Atlantic City bekroond met de publieksprijs en de juryprijs voor beste documentaire.

De 27-jarige Baarssen maakte de productie samen met zijn Amerikaanse collega Garry Pastore. Het tweetal leerde elkaar kennen toen zij allebei studeerden op de New York Film Academy.

Eerder maakten ze ook samen de korte documentaire Waiting for Budd, die op een aantal Amerikaanse festivals werd bekroond.

NFF
Destressed beleefde zijn wereldpremière op het Garde State Film Festival. De documentaire is in Nederland vermoedelijk voor het eerst te zien op het Nederlands Film Festival, dat eind september plaatsvindt.

Van regisseur Baarssen draaide er nog een andere titel in New Jersey: de carnavalsfilm De Raad, over een lid van de Raad van Elf die er achter komt dat zijn mederaadsleden jonge meisjes misbruiken. Deze film dingt nog mee naar de prijs van beste korte buitenlandse productie.

Bron: Nu.nl