Go Short Industry Day: (co)productie – vrijdag 11 april 2014

De Go Short Industry Day vindt dit jaar plaats op vrijdag 11 april 2014 in Nijmegen. Deze dag biedt een inspirerend en praktisch programma voor Nederlandse en internationale filmmakers, producenten, distributeurs en buyers.

Deze vierde editie van de Industry Day , georganiseerd in samenwerking met NBF (Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers), draait om (co)productie. Welke mogelijkheden zijn er voor coproductie in Nederland en in de rest van Europa? Waar moet je aan denken als je gaat coproduceren? Wat zijn mogelijke voordelen? Wat zijn alternatieve vormen van productie? Wat kunnen toekomstige mogelijkheden zijn? Deze en andere vragen staan centraal. Lees hieronder het complete programma.

Locatie: Festival Paviljoen en LUX, Mariënburgplein, Nijmegen

Datum: vrijdag 11 april 2014
Tijd: 10.00 – 17.30 uur

Entree voor de Industry Day kost €20,- (inclusief lunch).
Geaccrediteerde gasten betalen €7,50 (inclusief lunch).
Entree is gratis voor NBF-leden op vertoon van NBF-ledenpas.

Wil je je inschijven voor de Industry Day, registreer je dan door dit formulier in te vullen:

Industry Day Registration Form

We accepteren nog steeds verzoeken voor accreditatie. Als je accreditatie aan wil vragen, vul dan het aanvraagformulier in via onderstaande link:

www.goshort.nl/accreditatie

Update 7 april 2014: de link naar het registratieformulier werkt momenteel niet meer omdat de inschrijfdatum verstreken is. Wellicht wordt er nog een reservelijst gemaakt, hou onze website in de gaten voor nieuws. Neem voor vragen contact op met het NBF bureau: nbf@nbf.nl of 0206646588.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Go Short Industry Day Programma

De Industry Day bestaat uit twee delen. De ochtend bestaat uit twee plenaire sessies, de middag biedt de mogelijkheid verschillende workshops en seminars te volgen in kleinere groepen.

(Co)productie: mogelijkheden voor Nederlandse filmmakers

10:30 – 11:30 uur

Wat zijn de mogelijkheden voor Nederlandse filmmakers? Welke mogelijkheden zijn er net over de grens, in België? Is het productieklimaat daar beter en wat kunnen we daar van leren? Welke kansen zijn er binnen Nederland? Hoe gaat coproduceren precies in zijn werk?

Deze vragen worden behandeld door o.a. Dorien van de Pas van het Filmfonds, Andrea Posthuma van MEDIA Desk Nederland en producent Keren Cogan (Keren Cogan Films).

(Co)productie: twee internationale voorbeelden

11:30 – 13:00 uur

Twee regisseurs of producenten zullen de coproductie die ze gemaakt hebben en alle dingen die daar bij komen kijken, bespreken. Welke stappen moet je nemen? Wat zijn de voor- en nadelen van coproductie?

Vanya Rainova van de Bulgaarse productiemaatschappij Portocal zal over de Duits-Hongaarse coproductie Pride praten. Pride is tevens geselecteerd voor onze Europese competitie.

Netwerk Lunch

13:00 – 14:00 uur

Tijdens de pauze tussen de programmaonderdelen wordt een lunch geserveerd. Dit geeft je de tijd en mogelijkheid om andere mensen uit de industry te ontmoeten, zoals filmmakers, distributeurs en buyers. Zoek je iemand? Vraag dan onze matchmakers om hulp!

Gelijktijdige sessies

14:00-16:15 uur

In de middag kan je twee workshops of seminars naar keuze bijwonen. Je kunt op de dag zelf beslissen welke workshop of seminar je wilt bezoeken, maar om een indicatie van de benodigde capaciteit te krijgen vragen we je om je voorkeur in het Industry Day Registration Form aan te geven.

Ronde 1

* Workshop: Filmfonds (Dorien van de Pas)

14:00 – 15:00 uur

Hoe schrijf je een goede aanvraag voor een fonds? Tips en trucs.

* Workshop: Made for the Web

14:00 – 15:00 uur

Hoe kan je een productie speciaal voor op internet maken? Is dit de nieuwe manier van produceren in de toekomst? Welke mogelijkheden en kansen komen hieruit voort? Waar moet je op letten als je voor internet produceert? Meia Wippoo en Marko van Kampen zullen deze vragen bespreken en voorbeelden uit hun eigen praktijk geven.

* Seminar: Crowdfunding Review

14:00 – 15:00 uur

Een paar jaar na de introductie van crowdfunding als dé oplossing voor financiering van de korte film, is het tijd om te evalueren. Is het succesvol geweest? Wat werkt wel en wat niet? Hoe zou je het moeten inzetten? Kan het als marketingtool worden gebruikt in plaats van een financieringsmodel?

Ronde 2

* Workshop: Digital Formats

15:15 – 16:15 uur

Welke digitale formaten zijn er? Welke formaten zijn geschikt voor welke doelen? Wat zijn de verschillen? Wat is de voorkeur van festivals? Hoe maak je een DCP?

* Workshop: Green Film Making

15:15 – 16:15 uur

Hoe kun je op een duurzame manier (co)produceren?

* Seminar: Festival Programmers

15:15 – 16:15 uur

Internationale festivalprogrammeurs bespreken de ideale korte film. Wat spreekt hen aan? Welke genres zijn het best om mee te werken? Wat zijn de do’s en dont’s? Waar letten programmeurs op als ze films selecteren? Met Katie Metcalfe (programmeur Sundance), Sven Schwarz (Hamburg International Short Film Festival) en Jukka-Pekka Laakso (Tampere Film Festival).

Borrel & Netwerkmoment

16:30 – 17:30 uur

Gehost door Creative Europe Desk NL.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

De Go Short Industry Day wordt mede mogelijk gemaakt door de NBF, EYE International, het MEDIA programma van de Europese Unie, Creative Europe Desk NL en het Nederlands Filmfonds.

Houd onze website in de gaten, we plaatsen regelmatig updates over de Industry Day en andere Industry events. www.goshort.nl