Borgman vanaf juni in Amerikaanse bioscopen

De zwarte komedie Borgman van regisseur Alex van Warmerdam komt begin juni uit in de Amerikaanse bioscopen. De eerste Amerikaanse posters verschenen vrijdag online.

Distributeur Drafthouse Films kocht de titel vorig jaar aan nadat de film zijn wereldpremière had beleefd op het Filmfestival van Cannes.

Borgman, die vertelt over een mysterieuze vreemdeling die zich aandient in een villawijk, was de eerste Nederlandse film in 38 jaar tijd die voor de competitie om de Gouden Palm werd geselecteerd. De komedie was ook de Nederlandse inzending voor de Oscars, maar viel al in de voorronde af.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jan Bijvoet, Hadewych Minis en Eva van de Wijdeven. Borgman zal naar verwachting in tientallen theaters te zien zijn. Dat is een grotere release dan de meeste Nederlandse titels.

Zo waren de actiefilm Black Out en de documentaire Het Nieuwe Rijksmuseum een paar weken in een handvol bioscopen in een paar grote steden te zien. Ook Matterhorn en Jongens zijn aangekocht voor distributie in de VS, maar voor deze films is nog geen releasedatum bekend.

Lees de filmrecensie van Borgman

Bron: nu.nl

De zwarte komedie Borgman van regisseur Alex van Warmerdam komt begin juni uit in de Amerikaanse bioscopen. De eerste Amerikaanse posters verschenen vrijdag online.De zwarte komedie Borgman van regisseur Alex van Warmerdam komt begin juni uit in de Amerikaanse bioscopen. De eerste Amerikaanse posters verschenen vrijdag online.