Nu in EYE

Celebrate Cinema: 2 jaar EYE, (voor)premières Supernova, Shirley, La jaula de oro, Vochtige streken, Snowpiercer en Pim & Pom.

Cinema Remake
T/m 1/6: highlights uit het flankerend filmprogramma bij de tentoonstelling Cinema Remake – art & film. Komende week: double bill van de klassieker King Kong (1933) en Peter Jacksons visueel overdonderende remake uit 2005 (3/4, 19.00 + 21.00). Ook te zien: Throw Momma from the Train van Danny DeVito (wo. 2/4, 16.30) en The Fly (1986), David Cronenbergs huiveringwekkende remake van de gelijknamige B-filmklassieker uit 1958 (5/4, 21.30).

Snowpiercer (16+)
Vanaf wo. 2/4, 21.30: vijftien jaar van nu: een nieuwe IJstijd meldt zich en decimeert de mensheid. Slechts een select gezelschap overleeft in de verwarmde sneltrein Snowpiercer, de rijken voorin, de armen in de achterste wagons. De nieuwste film van de Aziatische regisseur Bong Joon-ho (The Host) is een ijzingwekkend SF-spektakel met sterren als Chris Evans, Tilda Swinton en John Hurt in de hoofdrollen.

La jaula de oro
Vanaf do. 3/4, 14.00: spannend drama volgt de gevaarlijke reis van drie vijftienjarige kinderen uit Guatemala, die via Mexico de Amerikaanse grens over willen steken. Tijdens hun riskante onderneming worden ze vergezeld door een Indiaanse jongen. Winnaar van de speciale Certain Talent Prize in Cannes voor de opmerkelijke acteerprestaties, en gebaseerd op ware verhalen.

Vochtige streken (Feuchtgebiete, op 3/4 met Q&A regisseur)
Do. 3/4, 21.15: verfilming van de gelijknamige controversiële bestseller over de opvallende experimenten van de 18-jarige Helen Memel met haar intieme delen. De cultfilm vermijdt vulgariteiten en shockeffecten en last op gezette tijden een komische scène in om het seksueel expliciete materiaal te verluchtigen. Vochtige Cineville Preview.

EYE 2 jaar! – Celebrate Cinema
Za. 5 & zo. 6/4: EYE viert de tweede verjaardag aan het IJ tijdens het Museumweekend met verschillende speciale filmvoorstellingen. Met voorpremières van Supernova i.a.v. regisseur Tamar van den Dop en Shirley – Visions of Reality, Gustav Deutsch´ verfilming van schilderijen van Edward Hopper. Op zondag (19.30), i.s.m. Imagine en HBO, de eerste aflevering van het 4e seizoen van Game of Thrones waarvoor vanaf 18.30 een beperkt aantal vrijkaarten aan de kassa van EYE beschikbaar wordt gesteld (1 kaartje per persoon, zo lang de voorraad strekt).

Pim & Pom: Het grote avontuur
Vanaf zo. 6/4, 14.30: hartverwarmende familiefilm naar de tekeningen van Fiep Westendorp (Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet). Pim & Pom de film is een oorspronkelijk scenario voor de animatiefilm gebaseerd op de illustraties van Fiep Westendorp en de karakters van Mies Bouhuys. “…charmante…animatiefilm die een prettig retrogevoel oproept…aangenaam tijdloos…De kleuters kijken ongetwijfeld hun ogen uit.” (Filmkrant)

Design Academy Eindhoven presenteert Man [Made Gods] and Communication
Di. 8/4, 19.15: ‘Man [Made Gods] and Communication’ is samengesteld door de Vakgroep Man and Communication, een van de acht design-afdelingen van de Design Academy in Eindhoven. Hun programma in EYE is een eerbetoon aan technologie, mislukking en nieuwsgierigheid, met als uitgangspunt de baanbrekende ontdekkingen van de voormalige afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van Philips’ Natlab en het beroemde Le poème electronique van Le Corbusier, Iannis Xenakis en Edgard Varèse.

Bron: EYE