Programma Food Film Festival 2014 bekend

Het programma van het Food Film Festival 2014 is bekend. Met meer dan 35 foodfilms, 22 workshops, 8 gratis events, 2 feesten en heel veel lekker eten is het programma weer om je vingers bij af te likken. Vanaf nu kun je op de website uitgebreid onderzoeken waar je allemaal naartoe wil en je vast verheugen op 9, 10 en 11 mei.

Films
Heftige documentaires, grappige shorts en bizarre speelfilms. In elke categorie zijn bijzondere foodfilms gemaakt! Food Film Festival selecteerde de beste van het afgelopen jaar. Om een paar hoogtepunten uit het filmprogramma te noemen: Hollandse Nieuwe gaat over de laatste twee Hollandse vissersschepen die nog op haring vissen. My Name is Salt schetst in prachtige beelden het harde leven van een Indiase zoutwinner in de woestijn. En de veelvuldig bekroonde documentaire A River Changes Course geeft inzichten in hoe globalisering enorme invloed heeft op het leven van kleine Cambodjaanse vissers en boeren. Maar eten staat ook voor geluk, gezelligheid en liefde :The Lunchbox en de Nederlandse première van Love and Lemons zijn perfecte films om je liefje mee naartoe te nemen.

Workshops
From scratch een Indiaase maaltijd op tafel zetten? Of een echte goede Marokkaanse couscous serveren? Na de FFF workshops draai jij je hand er niet meer voor om. Met workshops als Chinese Dumplings, Roti Maken en echt Scandinavisch is er veel aandacht voor de Global Cuisine. Scharrel je liever je eigen kostje in de natuur op, dan kun je met Edwin Flores gaan Wildplukken in het Westerpark. De echte experimentele culinaire wonders kunnen terecht bij een Masterclass van Ben Reade, het hoofd van Culinary Research and Development van het Nordic Food Lab (verbonden aan Noma). Of volgen een uitgebreid smaakseminar bij de enige echte professor van de smaak van Nederland Peter Klosse.

Events
Ons voedselsysteem kan en móet beter en daarom is het belangrijk dat mensen zich verdiepen in hun eten. Het Food Film Festival organiseert een serie live evenementen over de prangende voedselvraagstukken van dit moment. Ga de diepte in tijdens Het Grote Visserij Debat en onderzoek de toekomst van visserij in gesprek met vissers, wetenschappers en NGO’s. Op zaterdagmiddag bekijken we (i.s.m OneWorld) met Edie Mukiibi (vice president van Slow Food) en Rosanne Hertzberger (wetenschapscolumnist NRC) hoe voedselzekerheid te garanderen: via traditionele zaadveredeling of via gentech? En in De Strijd om de Weide (i.s.m De Vogelbescherming) wordt duidelijk hoe economische belangen en biodiversiteit elkaar beconcurreren in de Nederlandse weide. Hoe kunnen we daarin verandering brengen en toch genoeg voedsel blijven produceren voor iedereen?

Natuurlijk valt er ook veel te lachen en te feesten. Op vrijdagavond presenteren FFF en Soepermarkt een tropische verrassing met een hete brei van funk, jazz, disco, afro, latin, tropical & world sounds te worden. Op zaterdag heb je al je food- en filmkennis nodig in de FFF Kroegquiz. En ja, daar hoort natuurlijk een lekker biertje bij! Liefhebbers van R’n B, hiphop, en schuddende billen kunnen deze nacht hun geluk niet op! FFF heeft maar liefst twee gruwelijk lekkere programma’s voor je klaarstaan: Vunzige Deuntjes én Wat als het leven een R’n B clip was?

Vanaf vandaag vind je op de website het hele programma van Food Film Festival 2014 en op 12 april om 11:00 uur gaan de tickets in de verkoop. Zorg dat je er klaar voor zit, want de ervaring leert dat films en workshops snel uitverkocht zijn!

Het Food Film Festival is in 2011 gestart als initiatief van de Youth Food Movement. De YFM is een netwerk van jonge boeren, studenten, chefs, producenten en consumenten, en zet zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Het Food Film Festival wordt ondersteund door Oxfam Novib GROW, Rabobank en Gulpener. Wageningen UR is programmapartner.

Food Film Festival
9,10 & 11 mei
Westergasfabriek, Amsterdam

Facebook: www.facebook.com/FoodFilmFestival

Twitter:@FoodFilmFestiv #FFF14

Vimeo: https://vimeo.com/foodfilmfestival

Bron: Food Film Festival