VERS-avond 7 april – TV-­series: wat maakt ze zo goed?!

Borgen, True Detective, House of Cards, we zijn er massaal verslaafd aan en ze houden ons als het even kan dagenlang binnen: tv-series. Zijn het de tot de verbeelding sprekende personages? De verrassende verhaallijnen?

Met onder meer Celblok H, Penoza, Ramses of De Prooi zetten steeds meer publieke en commerciële omroepen hoog in op tv- of miniseries. En niet zonder reden: aangename kijkcijfers en mogelijkheden tot verkoop aan het buitenland.

De vraag is: wat werkt hier in Nederland en hoe denk je er aan de interesse te wekken van buitenaf? Wat maakt Nederlandse series onderscheidend? En welke inspiratie kunnen wij halen uit de HBO en Showtime producties?

VERS duikt met een aantal makers in de boeiende wereld van de catchy characters, spannende verhaallijnen en indrukwekkende beeldvoering. Aan tafel: ALAIN DE LEVITA regisseur en producent van In Therapie, FRANK KETELAAR scenarist van Overspel, EVA ABEN & NICOLETTE STEGGERDA van Celblok-H, MARK VAN ALLER cameraman van Ramses en JOOST DE WOLF hoofd drama van de VPRO. Dit alles onder leiding van WILLEM BOSCH scenarist van Feuten. Kom luisteren, vragen stellen en na afloop vindt er uiteraard weer een borrel plaats.

Datum: maandag 7 april 2014

Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam

Aanvang: 19.30 uur!

Toegang: gratis voor leden op vertoon van de ledenpas of Cineville Pas, niet-leden betalen € 5,-

Bel Het Ketelhuis: 020-684 0090 om te reserveren voor de VERS Avond.

Reserveringen kunnen tot een half uur voor aanvang worden afgehaald bij de kassa, daarna vervalt je reservering.

Wel lid maar nog geen pas?

Meld je dan aan bij  administratie@versfilmentv.nl en lever een foto in.

Wil je voorafgaand aan de avond nog snel wat eten? Dan kan dat nu ook bij Het Ketelhuis! Van 17:30 tot 20:30 kun je terecht voor een (kleine) maaltijd,  klik hier voor het menu.