Filmacademie studenten zoeken steun voor ‘Fernweh’

Fernweh is een korte film over de zoektocht naar een thuisplek en het maken van contact. Deze film valt onder de regie van Ena Sendijarevic en is een afstudeerproject van de Nederlandse Filmacademie in samenwerking met de VPRO.
 Voor de afronding van het project zoeken de maker steun via Cinecrowd.

De introverte An is 13 jaar en woont in een jongereninternaat, een plek van thuislozen. Ze wordt opgenomen in een boeren pleeggezin en komt daardoor in een compleet nieuwe wereld terecht. Haar nieuwe pleegbroertje, een jongetje met het syndroom van down, is op slag betoverd door de nieuwe aanwezigheid in het gezin en hij laat An niet met rust. Ook vader en moeder proberen ieder op hun eigen manier contact te maken met An. An observeert het gezin en hun verhoudingen, en probeert voorzichtig deze nieuwe omgeving tot haar thuis te maken.

De film krijgt van de Filmacademie en de omroep al een fantastische steun, maar dit is helaas nog niet toereikend om de film te kunnen realiseren. Daarom zijn wij voor de afronding van de film met behulp van Cinecrowd en andere media op zoek naar belangstellenden die geïntrigeerd zijn door het verhaal van An en Fernweh willen steunen.

Kijk voor meer informatie en de teaser van deze film op de cinecrowd pagina of de website.