Spijt! van Dave Schram genomineerd voor de EFA Young Audience Award

 

De nominaties zijn gekozen door een commissie bestaande uit Margret Albers, Deutsche Kindermedienstiftung Goldener Spatz (Duitsland), Michal Matus, Tel Aviv International Children’s Film Festival (Israël), Jan Naszewski, New Europe Film Sales (Polen) en Eszter Vuojala, Oulu International Children’s Film Festival (Finland).

Zondag 4 mei zullen de drie genomineerde films op de Young Audience Film Day aan een jong publiek (12 – 14 jaar) getoond worden in 17 Europese steden: Aalborg (Denemarken), Barcelona (Spanje), Belgrado (Servië), Bratislava (Slowakije), Budapest (Hongarije), Cluj-Napoca (Roemenië), Erfurt (Duitsland), Izola (Slovenië), London (UK), Prizren (Kosovo), Riga (Letland), Sofia (Bulgarije), Stockholm (Zweden), Tbilisi (Georgië), Tel Aviv (Israël), Valletta (Malta) en Wroclaw (Polen). Het jonge publiek zal direct na de vertoning van de films hun stem uitbrengen op de beste film.

Net als bij echte Europese verkiezingen zullen vervolgens kinderen vanuit de verschillende steden via een live video verbinding met  Erfurt (Duitsland) de respectievelijke winnaars doorgeven,  waarna de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt wordt. De prijsuitreiking van deze verkiezing kan men via een live stream op yaa.europeanfilmawards.eu, een speciale website waarop binnenkort meer informatie over de nominaties en de 17 steden te lezen is, volgen.

In 2012 werd de eerste EFA Young Audience Award gewonnen door KAUWBOY van Boudeijn Koole. In 2013 door NONO, HET ZIGZAG KIND van Vincent Bal.

De EFA Young Audience Award, die dit jaar voor de derde keer uitgereikt wordt, komt tot stand met steun van de volgende partners: BFI British Film Institute, Centre for Educational Resources (Denemarken), DokuFest (Kosovo), EducaTIFF (Roemenië), Film Center Serbia, Filmoteca de Catalunya (Spanje), German Children’s Media Foundation GOLDEN SPARROW, Hungarian National Film Fund, Maltese Ministry for Tourism (Culture Directorate), National Film Centre of Latvia, New Horizons Association (Polen), Noosfera Foundation (Georgië), Otok – Institute for the Development of Film Culture (Slovenië), Sofia International Film Festival (Bulgarije), Swedish Film Institute, Tel Aviv Cinematheque (Israël) en Visegrad Film Forum (Slowakije).

De European Film Academy Young Audence Award wordt georganiseerd en gepresenteerd door de European Film Academy en EFA Productions met de steun van de Mitteldeutsche Medienförderung (MDM). De nationale Young Audience Film Day wordt georganiseerd met de inzet van de respectievelijke nationale partners.

De European Film Academy presenteert en feliciteert met trots de drie films, die genomineerd zijn voor de EFA Young Audience Award 2014.

THE CONTEST (MGP MISSIONEN)

REGIE: Martin Miehe-Renard

SCENARIO: Martin Miehe-Renard, Gitte Løkkegaard & Hans Hansen

PRODUCTIE: Henrik Møller-Sørensen & Marcella Dichmann

90 min, Denmark

SPIJT!

REGIE: Dave Schram

SCENARIO: Maria Peters & Dick van den Heuvel

PRODUCTIE: Dave Schram, Maria Peters & Hans Pos

95 min, Nederland

WINDSTORM (STORMWIND)

REGIE: Katja von Garnier

SCENARIO: Kristina Magdalena Henn & Lea Schmidbauer

PRODUCTIE: Ewa Karlström & Andreas Ulmke-Smeaton

103 min, Germany