Eindexamenfilm ‘Sacred Defense’ inzending Studenten Oscar

De eindexamenfilm ‘Sacred Defense’ is de Nederlandse inzending voor de Student Academy Award in de categorie Buitenlandse Studentenfilm. Naar verwachting zal de Academy for Motion Picture Arts and Sciences eind april de nominaties bekendmaken.

‘Sacred Defense’ werd tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival 2013 genomineerd voor de KNF Prijs voor beste Filmacademieproductie. Bij de VERS Awards XL kende het publiek aan de film de Binger Filmlab Publieksprijs toe.

De film vertelt over Reza Motaheri (Saman Amini) die meevecht in de Heilige Oorlog tussen Iran en Irak en die er alles voor over heeft om te winnen. Op een dag staat Amin, zijn dertienjarige zoon, voor zijn neus. Klaar om mee te vechten en zijn leven te geven. Nu moet Reza kiezen tussen het vaderschap en zijn geloof…

Eindexamenfilms van de Filmacademie werden in het verleden negen maal genomineerd voor deze prestigeuze prijs. In 1990 sleepte regisseur Mike van Diem de Studenten Oscar in de wacht voor de eindexamenfilm ‘Alaska’.

Crew
Scenario: Pieter van den Berg
Regie: Nima Mohaghegh
Uitvoerend producenten: Bas Broertjes, Aydin Dehzad
Camera: Thomas van der Gronde
Licht: Joris Bulstra
Production design: Leonie Gladdines
Art direction: Jasper Fernhout
Geluidsopname, sound design, mixage: Martijn Snoeren
Montage: Jelle Kuipers
Muziek: Dennis Hazenoot

‘Sacred Defense’ kwam tot stand in samenwerking met de HUMAN.

Bron: Filmacademie