Roze Filmdagen trekken recordaantal bezoekers

De 17de editie van de Roze Filmdagen heeft een recordaantal bezoekers getrokken. De afgelopen tien dagen kwamen er ruim 8900 mensen af op het evenement waarop films over homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders werden vertoond. De teller bleef de vorige editie steken op 8100 bezoekers.

Het evenement, dat door minister Jet Bussemaker (Emancipatie) werd geopend, vond dit jaar plaats in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam. De juryprijs voor de beste speelfilm van het festival ging naar het Spaanstalige La Partida, over de onmogelijke liefde tussen twee Cubaanse jongens.

De jury sprak de nadrukkelijke hoop uit dat een distributeur het lef zou hebben de bekroonde film in Nederland uit te brengen. Een speciale vermelding kreeg de beklemmende thriller annex liefdesdrama Eastern Boys, die vanaf volgende week in de bioscopen te zien is.

De Expreszo Award, de prijs van de jongerenjury, ging naar de tienerkomedie G.B.F. De film gaat over drie rivaliserende meiden op een Amerikaanse high school die tot het uiterste gaan om de leukste ‘gay best friend’ te vinden.

Bron: AD