HKU-studenten zoeken steun voor korte film ‘De jongen in mij’

In april starten de opnames voor de film ‘De jongen in mij’. De film gaat over een Marokkaans-Nederlandse meisje Nassira, van 13 jaar, die op weg is om een jonge vrouw te worden. Maar wil Nassira wel een vrouw worden, of wordt zij liever een jongen?

Nassira bevindt zich in een spagaat. In haar vriendenkring wordt Nassira gezien als one of the guys en draagt zij al enige tijd de jongensbijnaam Nasser. Haar familie heeft hier echter geen enkel besef van. Wat doet Nassira zodra zij ongesteld is geworden en haar moeder eist dat zij een jurk moet dragen? Gelukkig kan Nassira goed opschieten met haar vader, gespeeld door Mimoun Ouled Radi. Haar vader vindt het stoere gedrag van Nassira leuk, maar wil over drastische veranderingen nog niet nadenken.

Afgelopen zomer is scenarist Kim van Noord samen met regisseuse Melissa Martens begonnen aan het script. Inmiddels is het verhaal klaar om verfilmd te worden. “Ik houd van sociaal-maatschappelijke films en het liefst schrijf ik ook over of voor kinderen. Dit was een uitgelezen kans om die elementen te combineren in een afstudeerfilm,” zegt Kim van Noord.

De film laat een innerlijke worsteling zien die het verdient belicht te worden. De culturele achtergrond geeft een extra dimensie aan het verhaal. “Wij hebben doelbewust voor een (modern) Marokkaans gezin gekozen, omdat het onderwerp gevoelig ligt, maar ook omdat wij mensen kennen die open-minded zijn en het accepteren. Dit verhaal is eerlijk en intiem dat hopelijk mensen aan het denken zal zetten,” aldus Melissa die de film gaat regisseren.

Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang om in april te kunnen gaan draaien. De film wordt geholpen door verschillende LHBT (Lesbisch, Homo-, Bi-, en Transseksueel) organisaties zoals Secret Garden. Zij helpen mee de film onder de aandacht te brengen.

Crowdfunding
Het maken van een film kost geld. Doordat iedereen op vrijwillige basis meewerkt, kan deze film met een relatief laag budget worden gemaakt. Op Facebook en op de website van de film is er een crowdfunding gestart om de film te kunnen financieren. Door te doneren wordt niet alleen de film gesteund maar ontvangt de donateur rewards. Ieder bedrag heeft haar eigen rewards zoals een DVD, toegang tot de première of een rol als figurant.

Voor meer informatie, of om een steentje bij te dragen aan de realisatie van deze film, kunt u kijken opwww.dejongeninmij.nl of like de Facebookpagina www.facebook.com/dejongeninmij