Nieuwe Wildcards in 2014 voor fictie en animatie

In het kader van de intensivering van het beleid voor talentontwikkeling reikt het Fonds vanaf 2014 zes Wildcards uit aan nieuwe makers, die dit jaar met een documentaire, fictie- of animatiefilm aan een film- of kunstacademie afstuderen.

Naast de drie Wildcards Documentaire die dit jaar voor de zevende keer worden uitgereikt, worden er ook twee Wildcards Fictie en één Wildcard Animatie vergeven. De winnaars van de Wildcard Documentaire of Animatie ontvangen €40.000 voor het maken van een nieuwe documentaire of animatiefilm. De winnaars van de Fictie Wildcard ontvangen €80.000 voor het maken van een nieuw project. De geselecteerde makers van deze Wildcard kiezen zelf het onderwerp, de crew, de productiestructuur en het vertoningsplatform. Een producent en een coach, die in overleg met het Fonds worden gekozen, begeleiden het project.

Tijdens het Nederlands Film Festival (24 september t/m 3 oktober 2014) zullen de winnaars bekend worden gemaakt. Ook zullen deze avond een aantal films van eerdere winnaars van de Wildcard hun première beleven.

Procedure
Om in aanmerking te komen voor een Wildcard moet de maker uiterlijk dinsdag 15 juli 2014 vóór 17.00 uur een volledig ingevulde digitale versie van het aanvraagformulier (inclusief link naar de afstudeerfilm) via www.filmfonds.nl indienen. Het geprinte, ondertekende aanvraagformulier zonder bijlagen dient binnen 2 werkdagen na verzenden van de digitale aanvraag aangeleverd te zijn bij het Nederlands Filmfonds. Uitsluitend volledige en tijdige ingediende aanvragen worden in behandeling genomen. Het digitale aanvraagformulier is vanaf dinsdag 3 juni 2014 online.

Voor meer informatie klik hier.