HAFF 2014 geopend – Winnaar & nominaties – Tips komende dagen

Tijdens de feestelijke openingsavond van het HAFF op woensdag 19 maart is de Vakprijs voor Nederlandse animatie uitgereikt en zijn de nominaties voor de Grote Prijs voor Nederlandse animatie bekend gemaakt.

Winnaar Vakprijs voor Nederlandse animatie is Jan-Dirk Bouw met I Love Hooligans. Een interview met een vervaarlijke voetbalsupporter, vervat in grafisch krachtige, contrastrijke beelden. Hij leidt als homo een gedwongen eenzaam bestaan en leeft voortdurend in angst voor ontdekking. (Nederland/België, Seriousfilm, Koert Davidse, Marc Thelosen, 2013)

De vakjury bestaande uit Ton Wolswijk (filmproducent, NL), Floris Kaayk (filmmaker, NL) en Jan Pieter Ekker (grafisch ontwerper, journalist, NL) zegt over de film: “I Love Hooligans vertelt een belangrijk verhaal, dat op deze manier eigenlijk alleen in animatie verteld kan worden. Wij juichen het toe dat documentaire-animatie een steeds belangrijker plek krijgt in de media, en willen daarom de vakprijs geven aan deze innovatieve animatievorm.”