Gouden Film voor HARTENSTRAAT

Acteurs Bracha van Doesburgh en Egbert-Jan Weeber hebben dinsdag de Gouden Film in ontvangst genomen voor de romantische comedy HARTENSTRAAT.

Ruim 100.000 bezoekers hebben het regiedebuut van regisseur Sanne Vogel en scenarioschrijver Judith Goudsmit in de bioscoop gezien. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Reactie regisseur Sanne Vogel: “Ik kan niet geloven dat er in zo een korte tijd zoveel mensen naar mijn eerste film zijn gegaan! Waanzinnig. Ik zit in LA met scenarioschrijver Judith Goudsmit en we doen hier dansjes in de ochtendzon! Whoehoe!!! Dank voor jullie massale enthousiasme en alle lieve twitterberichten over de film.”

HARTENSTRAAT speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. In dit dorpje in de stad lijkt iedereen op zoek naar liefde. Zoals de onverbeterlijke rokkenjager Bas (Tygo Gernandt), de senioren Bep (Kitty Courbois) en Aart (Frits Lambrechts) en het gesettelde stel Rein (Egbert-Jan Weeber) en Jacob (Sieger Sloot). De enige die niet op zoek is naar liefde, is Daan (Marwan Kenzari). Hij woont hier met zijn dochter Saar (Nadia Koetje) in de Hartenstraat, waar hij zijn een eigen zaak als traiteur heeft. Dan verschijnt Katje (Bracha van Doesburgh) in zijn leven. De knappe modeontwerpster opent naast zijn winkel in de Hartenstraat een hippe modezaak. Als vlak voor het openingsfeest de catering onverwachts afbelt, moet Katje wel een beroep doen op Daan. Dat is vragen om narigheid: de twee zijn in alles elkaars tegenpool. Toch ziet Katje stiekem ook wel iets in haar buurman, zeker nu in haar huidige relatie met Thomas (Benja Bruijning) niet veel muziek meer zit. Als Katje erachter komt dat Daan aan online dating doet (gedwongen door zijn beste vriend Bas), stuurt ze hem een anoniem bericht. En wat blijkt? Daan, die de echte Katje niet kan uitstaan, is best gecharmeerd van de ‘Girl Next Door’ die zij op internet speelt…

HARTENSTRAAT is geproduceerd door 2CFILM, Edvard van ’t Wout, Robin de Levita, Kees Abrahams en creative producer Bobby Boermans in coproductie met RTL Entertainment en Just Bridge Entertainment. Just Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. HARTENSTRAAT is momenteel in 122 Nederlandse bioscopen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan Judith Goudsmit, de scenarioschrijver van de film. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt HARTENSTRAAT kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

www.hartenstraatdefilm.nl

Foto: Saskia Bagchus

Bron: Nederlands Film Festival