Het Ketelhuis viert 15-jarig bestaan

Maandag 17 maart starten de opnamen van de Jubileumfilm die acteur/scenarist Dragan Bakema en regisseur Joppe van Hulzen* maken voor de verjaardag van Het Ketelhuis.

De korte film – over de ontmoeting tussen twee Nederlandse filmregisseurs – zal een feestelijke première beleven in het weekend van 29 en 30 maart, wanneer Het Ketelhuis op de kop af 15 jaar bestaat.

Tijdens dat jubileumweekend zijn ook voorpremières te zien van de Nederlandse documentaires Sexy Money (van Karin Junger) en Happily Ever After (van Tatjana Božic), de verfilming van de Zweedse bestseller De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween en – gelijktijdig aan de genodigdenpremière in Tuschinski – Lucia de B. (van Paula van der Oest). Bovendien zijn er dat weekend liefst twee Jubileumsneaks voor de jeugd te zien en ook nog eens twee Jubileumsneaks voor grote mensen.

Egbert-Jan Weeber behoort tot de club van DJ’s die dit weekend verder opvrolijken onder de noemer Discothèque du cinéma néerlandais. De presentatie van het weekend is goeddeels in handen van Isolde Hallensleben.

* Joppe van Hulzen won in 2012 de Topkapi Film Award voor zijn Filmacademie-eindexamenfilm Van de wereld.

Het Ketelhuis is een levendig filmtheater voor Nederlandse films, Europese arthouse, documentaires en familiefilms. Soms ook een parel uit Amerika.
Maar vóór alles: al 15 jaar hét huis voor de Nederlandse film.

Begin 2014 werd de miljoenste bezoeker verwelkomd. Een mijlpaal.
Het Ketelhuis is gevestigd in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam.

Zie voor alle informatie www.ketelhuis.nl

Bron: Het Ketelhuis