Winnaar HAFFtube – Programma’s voor professionals

Little Freak (Nederland, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, 2013) van Edwin Schaap is de winnaar van de internationale webcompetitie HAFFTube. Een ontroerende korte film (3:33 min) over een misvormde jongen die optreedt als circusattractie.

Bekijk de film hier >>

Edwin Schaap studeerde in 2013 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in de richting 3D computer animation and visual effects en haalde tegelijkertijd zijn Master of Arts aan de Open Universitiy (Groot-Brittannië). Hij werkt nu als 3D animator bij Framestore in Londen aan de nieuwe Wachowski’s sci-fi fantasy film Jupiter Ascending. Met Little Freak dingt Schaap ook mee in de competities Nederlandse animatie en Europese studentenfilms.

De HAFFTube competitie is gestart in februari en sindsdien gestaag gevuld met nieuwe films. Zodra het maximum van 50 was bereikt, werden dagelijks film weggeselecteerd om plaats te maken voor nieuwe aanmeldingen. De jury van de HAFFTube competitie bestond uit filmmakers waarvan de films zijn geselecteerd voor HAFFs internationale competitie voor shorts 2014.

Speciale programma’s voor professionals:

Heartstrings – donderdag t/m zondag elke ochtend om 9:30 uur
Door welke films werden filmmakers zelf geïnspireerd? Peter Dougherty praat met makers over hun favoriete films. Donderdag zijn de genomineerden voor de Grote Prijs Nederlandse animatie te gast. Op vrijdag vertonen Boyoung Kim en Gil Alkabetz de films van hun keuze. Mait Laas en Seth Scriver op zaterdag. Zondag staan de animatie-installaties centraal en kan iedereen aanschuiven.

Daily Masters – vrijdag t/m zondag om 11:00 uur
Vrijdag 21 maart: Chao Wu geeft een presentatie over de ontwikkelingen in digitale, animatie- en videokunst in China. Haar installatie Happen is een van de vijf animatie-installaties op het festival.
Zaterdag 22 maart: Filmjournalist Anton Damen presenteert het laatste nieuws op het gebied van games waarin animatie een belangrijk rol speelt.
Zondag 23 maart: Wendy Morris gaat in op de geëngageerde film, haar film Heir to the Evangelical Revival (België, 2013) is te zien in het programma Strijdbare Films.

Seminar featurefilms – donderdag 20 maart 14:00 uur

Donderdag vertellen Gioia Smid en Bruno Felix over hun ervaringen met de productie van lange animatiefilms in Nederland. Hun films zijn op het HAFF te zien: Gioia Smid regisseerde de familiefilm Pim en Pom Het Grote Avontuur (Nederland, 2014), Bruno Felix is producent van de documentaire Last Hijack (Nederland/Duitsland/Ierland/België, 2014) van Tommy Pallotta en Femke Wolting. Meer informatie over de Seminar featurefilms >>

Mis ook dit niet: School in Focus: CalArts
Jeanette Bonds geeft een inleiding bij de programma’s uit de archieven van het fameuze California Institute of the Arts (Valencia, VS). CalArts heeft twee animatieprogramma’s: Character en Experimental. Meer informatie over School in Focus CalArts >>

Bron: HAFF