Oproep IDFA-Mediafonds Workshop 2014

IDFA en Mediafonds roepen creatieve, eigenzinnige makers met ervaring op hun interesse in de IDFA-Mediafonds Workshop 2014 kenbaar te maken. Deadline is 4 april.

De IDFA-Mediafonds Workshop
Begin juni begint een nieuwe editie van de IDFA-Mediafonds Workshop 2014. In deze jaarlijkse workshop van IDFA en Mediafonds ontwikkelen de deelnemers een filmplan in tekst en beeld voor een documentaire van 40-60 minuten. Het is traditie om deze documentaires tijdens IDFA op het grote doek te vertonen. Elk jaar ontvangt de maker van het beste plan uit de workshop de Mediafondsprijs Documentaire, 125.000 euro, waarmee het plan kan worden gerealiseerd.

In de IDFA-Mediafonds Workshop gaat een groep makers onder begeleiding van een gerenommeerde documentairemaker aan de slag met het ontwikkelen van een filmplan  voor een documentaire. De workshop bestaat al meer dan 20 jaar. In de editie van 2014 is opnieuw nadrukkelijk ruimte voor (het maken van) beeld tijdens de ontwikkeling van het filmidee. Een nieuwe generatie makers verkent nieuwe vertelvormen en gaat met inzet van alle beschikbare middelen op zoek naar de grenzen van het genre.

IDFA en Mediafonds roepen creatieve, eigenzinnige makers met ervaring op hun interesse kenbaar te maken. Deadline is 4 april.

Opzet van de workshop

Na de selectierondes in april en mei, start de workshop begin juni en zal 6 maanden duren.

Voor de ontwikkeling van het filmplan zijn er vijf plenaire sessies van twee dagen en andere bijeenkomsten waarin in kleine groepen en individueel gewerkt wordt. Na inlevering van de filmplannen begin november, presenteren de deelnemers tijdens IDFA 2014, van 19 t/m 30 november, de plannen aan omroepen en producenten. Een jury kiest het beste filmplan en reikt tijdens de openingsavond van IDFA de prijs aan de winnaar uit.