Movies that Matter Festival vertoont IDFA Selection

Movies that Matter is partner van IDFA. Zoals het Amsterdamse IDFA een Movies that Matter-dag kent, biedt het Movies that Matter Festival in Den Haag de IDFA Selection. Van donderdag 20 t/m woensdag 26 maart vertoont dit festival een selectie van human rights films van de laatste IDFA-editie. Indrukwekkende documentaires die niet eerder in Den Haag te zien waren.

The IDFA Selection bestaat dit jaar uit 15 documentaires met onder andere #chicagoGirl – The Social Network, Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus en Sound of Torture, waarbij de in de films geportretteerde activisten te gast zijn op het festival. Het opzwepende Viva Cuba Libre: Rap Is War en Kismet, waarin de invloed van soaps op vrouwen in de Arabische wereld belicht wordt. Ga voor de hele selectie naar de website van Movies that Matter.

De kaartverkoop is reeds gestart. Kaartjes kunnen worden gereserveerd (telefonisch via 070 – 365 60 30) en gekocht (online en aan de festivalkassa’s). Dagelijks vinden er talkshows, debatten en interviews plaats waarbij gasten uit binnen- en buitenland met elkaar en het publiek doorpraten over thema’s uit de films. Er zijn muziekoptredens, een foto-expositie, de feestelijke A Matter of ACT Night en het moves that matter feest met live optredens op zaterdag 22 maart.

Movies that Matter Festival
20-26 maart 2014
Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en Het Nutshuis in Den Haag
www.moviesthatmatter.nl

Bron: Movies that Matter Festival