Nederlands Wappzapp wil concurreren met Netflix

De Nederlandse video on demand-app Wappzapp start vanaf april met een eigen streamingdienst die moet concurreren met Netflix.

Dat laat Wappzapp aan NU.nl weten.

De app heeft momenteel zo’n 500.000 gebruikers en biedt video’s van onder meer Uitzending Gemist, RTL Gemist, NU.nl, Telegraaf en Facebook. Het is mogelijk te zien wat vrienden aanraden of zelf op zoek te gaan naar video’s.

Vanaf april biedt Wapzapp ook de dienst Wappzapp Plus aan waar gebruikers betaalde video’s kunnen bekijken. Net als bij Netflix kost een abonnement 7,99 euro per maand. De eerste twee weken zijn gratis.

De films, series en documentaires worden gestreamd in full hd, maar de kwaliteit is net als bij Netflix afhankelijk van de snelheid van de verbinding. Wappzapp richt zich op apps voor smartphones en tablets en heeft ondersteuning voor Apple TV en Chromecast.

Aanbod
Wappzapp richt zich vooralsnog op Europese series, documentaires en filmklassiekers. Blockbusters behoren nog niet tot het aanbod, maar Wappzapp zou dat in de toekomst wel graag willen. Vaak zijn de rechten voor licenties echter al vergeven.

Het Nederlandse bedrijf heeft in ieder geval een overeenkomst gesloten met A-Film waardoor de Quality Film Collection kan worden bekeken. Daarin staan films als Precious, Brokeback Mountain, de Lord of the Rings-films en Der Untergang.

De oprichters laten weten binnenkort meer partners bekend te maken. Er worden gesprekken gevoerd over BBC-series en er zijn onderhandelingen met Disney en eOne. Disney heeft wel al een samenwerking met Netflix Nederland.

Wappzapp Plus is vanaf april vanuit de normale Wappzapp-app te gebruiken.

Bron: Nu.nl