VPRO wijst samenwerking met PowNed af

PowNed ziet een samenwerking met de VPRO wel zitten maar ving bot toen de omroep de VPRO benaderde voor huisvesting. De VPRO ziet dat niet zitten. Dat heeft VPRO-directeur Lennart van der Meulen laten weten aan NRC Handelsblad.

“Op basis van de programma’s is samenwerking by far niet vanzelfsprekend”, aldus de VPRO-directeur in een reactie aan de krant. “En voor een puur technische samenwerking kunnen ze zich beter bij de NTR aansluiten.”

PowNed-voorzitter Dominique Weesie ontkent de weigering. “Zo specifiek heb ik dat niet gehoord. We praten op dit moment met alle omroepen, verder is daar nog geen zinnig woord over te zeggen.”

Het Commissariaat voor de Media bepaalt in april welke omroepen zendtijd krijgen in de periode 2016-2020, op basis van de ledentelling. Kleine aspirant-omroepen PowNed en WNL kunnen blijven bestaan als ze genoeg leden hebben: 50.000 stuks. Ze moeten zich van het kabinet dan wel aansluiten bij een grote omroep. PowNed heeft het benodigde aantal leden.

“We zoeken geen fusiepartner, maar een omroep waarmee we het kopieerapparaat en de loonadministratie kunnen delen”, aldus Dominique Weesie. WNL heeft 60.000 leden weten binnen te halen via een actie onder lezers van De Telegraaf.

Bron: RTL Boulevard/Broadcast Magazine