Roek Lips vertrekt bij NPO

Roek Lips, netmanager Nederland 3, vertrekt per 1 maart 2014 na goed overleg bij de NPO, de overkoepelende organisatie van de publieke omroep.

Lips is in 2005 als netmanager van Nederland 1 in dienst getreden en sinds 2006 verantwoordelijk voor de programmering van Nederland 3. De reden is een verschil van inzicht over de wijze waarop Nederland 3 moet worden aangestuurd.

Na een mooie periode van acht jaar is wat Lips betreft het moment aangebroken om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten. Lips heeft met bevlogenheid het huidige Nederland 3 vormgegeven. Programmavernieuwing speelde daarin een grote rol met initiatieven zoals het TV-Lab. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met veranderingen in het medialandschap.

Zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door Suzanne Kunzeler, netmanager kinder- en jeugdprogrammering. De komende tijd gaat Kunzeler samen met de omroepen de intekening voor nieuwe programma’s op Nederland 3 in 2015 vormgeven. Het jaar waarin er vanwege de bezuinigingen ingrijpende veranderingen in de programmering plaatsvinden.

Bron: NPO