Webserie genomineerd voor Emmy Award

Max & Billy’s Drill Machine Girl, de voor MovieZone van EYE geproduceerde online jeugd dramaserie, is genomineerd voor een International Digital Emmy Award, in de Children & Young People categorie.

De door Iván López Núñez geregisseerde serie werd in 2013 ontwikkeld en geproduceerd door de in crossmediale formats gespecialiseerde producent, NewBeTV. De hoofdrollen worden vervuld door onder andere Steef de Bot, Nick Golterman, Lisa Smit, Alexandra Groenestein en Rapper Keizer.

Max & Billy’s Drill Machine Girl vertelt het verhaal van de jonge beginnende filmmakers Max (Steef de Bot) en Billy (Nick Golterman) die het plan hebben de allercoolste film ooit te maken: The Drill Machine Girl. Alsof het maken van een lowbudget film nog niet moeilijk genoeg is, worden ze allebei verliefd op hun hoofdrolspeler Sarah (Lisa Smit).

EYE introduceerde met de serie een nieuwe manier om jongeren te enthousiasmeren voor film. De serie kan worden bekeken op het speciaal rondom de serie ontwikkelde online platform serie.moviezone.nl waarop elke aflevering tijdens het kijken een extra dimensie krijgt.

Op specifieke momenten tijdens het kijken van de aflevering wordt de kijker de mogelijkheid geboden om zich verder te verdiepen in het aspect van film maken waar Max en Billy op dat moment mee bezig zijn.

Naast de serie en het online platform vormt ook een filmfestival voor jongeren en de film The Drill Machine Girl onderdeel van het project. Zowel de serie als de film zijn ook op door Veronica uitgezonden.

Voor een Digital Emmy Award werden in totaal 12 projecten wereldwijd genomineerd. Max & Billy’s Drill Machine Girl dingt als enige Nederlandse genomineerde mee voor een Digital Emmy. De awardceremonie zal op 7 april plaatsvinden in Cannes, tijdens de format markt MIPTV.

Bron: EYE