Selectie competities Nederlandse animatie en Europese studentenfilms compleet

De selecties voor de competitie Nederlandse animatie en de competitie Europese studentenfilms van het HAFF zijn deze week bekendgemaakt.

Selectie Nederlandse animatie
Er zijn 49 films geselecteerd voor de competitie Nederlandse animatie. Een kleine greep uit de selectie:

In de Belgisch-Nederlandse coproductie Diamant van Kris Mergan en Geert Vandenbroele gaat Ketje op vakantie bij zijn tante Virginie. Een vreemde apotheker is daar al jaren op zoek naar de Diamant der Vogels. Ketje vergezelt hem op zijn zoektocht, maar heeft meer oog voor een lelijke mot.

Balder Westein is de maker van Pommes Frites, waarin drie kinderen op een winderige Halloweenavond langs de deuren gaan om snoep te verzamelen. Ze hebben weinig succes, tot ze een vriendelijke bewoner de schrik van zijn leven bezorgen.

In As Boys Grow van Charlotte van Otterloo zien we het verhaal van Ben. Wanneer hij een leuk meisje ziet, komen alle muzikanten in zijn lichaam samen in zijn neus. De swingende parade eindigt altijd in een enorme niesbui. Ben schaamt zich hiervoor, tot hij op een dag een meisje ontmoet dat een vergelijkbaar probleem heeft.

Kijk hier voor de volledige selectie >>

Selectie Europese studentenfilms
Ook de selectie voor de competitie Europese studentenfilms is compleet. Een kleine selectie uit het gevarieerde aanbod:

• Don’t Be Curly (Veronika Jelinkova, Tsjechië): een korte film over een wilde bos krullen, problemen, en wensen.
• Rabbit and Deer (Péter Vácz, Hongarije): een hert en een konijn worden van elkaar gescheiden door de grens tussen 2D- en de 3D-wereld.
• Home Sweet Home (Pierre Clenet, Alejandro Diaz, Romain Mazenet, Stéphane Paccolat, Frankrijk): een huis ontwortelt zichzelf en gaat op avontuur.

Kijk hier voor de volledige selectie >>

HAFFTube
Op het HAFFTube kanaal wordt de internationale competitie voor korte webanimaties dagelijks aangevuld. Participeren kan nog steeds: de aanmeldingsperiode sluit op 7 maart. Hier meer informatie over HAFFTube >>

Bron: HAFF