ANV Scenarioprijs 2014: Aspiranten mogen ook inzenden

Het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV) organiseert in samenwerking met het Netwerk Scenarioschrijvers en de Scenaristengilde voor de derde maal een wedstrijd voor een scenario voor een nog te produceren speelfilm in de Nederlandse taal.

De winnaar wordt beloond met een Visser-Neerlandiaprijs waaraan een bedrag van 10.000 euro is verbonden. Daarnaast is een bedrag van 5.000 euro beschikbaar voor de genomineerden.

Deelnemende scenario’s mogen hooguit scenariosteun ontvangen hebben van het Nederlands Film Fonds of het Vlaams Audiovisueel Fonds (dus geen ontwikkelings- of productiesteun). Bedoeling is op deze wijze kwalitatief hoogstaand, nog niet in productie genomen werk een duwtje in de rug te geven.

De nog samen te stellen jury zal de inzendingen anoniem ter beoordeling voorgelegd krijgen. Uit de inzendingen kiest de jury op basis van kwaliteit een aantal werken voor nominatie. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt voorafgaand aan de prijsuitreiking op het Filmfestival van Oostende.

Deelname is alleen voor leden van Netwerk Scenarioschrijvers en het Scenaristengilde. Nieuw is dit jaar dat ook aspirant-leden mogen deelnemen!

Deadline inzendingen: 1 juni 2014

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers