Selectie Telefilms 2015

Voor de Telefilms van 2015 kwamen 98 voorstellen binnen. Na een voorselectie van twaalf hebben de publieke omroepen nu zes plannen gekozen. Op basis van de scenario’s wordt beslist of de films definitief in productie gaan.

Onderstaand in alfabetische volgorde de zes geselecteerde plannen voor de Telefilms die vanaf januari 2015 worden uitgezonden. Tussen haakjes achtereenvolgens de scenarioschrijver; de regisseur; de producent; en de coproducerende omroep.

AANMODDERFUCKER – werktitel (Anne Barnhoorn; Michiel ten Horn; Pupkin Film; AVROTROS)

ALASKA (Philip Huff; Thomas Kaan; Endemol; VPRO)

DAMES 1 (Lotte Tabbers; Maurice Trouwborst; CTM Lev Pictures; VARA)

SAM & FLOOR (Jolein Laarman; Danyael Sugawara; NFI Motion Pictures; EO)

SUNNY SIDE UP (Willem Bosch; Lourens Blok; Pupkin Film; BNN)

UNDERCOVER (Bastiaan Kroeger & Boris Pavel Conen; Boris Pavel Conen; Dutch Mountain Movies; KRO-NCRV)

Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het Telefilmproject.

De officiële website: www.telefilm.nl