HAFF selecties shorts en features 2014 compleet

Uit meer dan 1.000 aanmeldingen zijn de films geselecteerd voor de internationale competities voor features en shorts. De Grand Prixs worden uitgereikt op de laatste dag van het festival: zondag 23 maart.

Selectie Features
Er zijn elf films geselecteerd voor de internationale competitie featurefilms. Van romantische comedy en roadmovie tot documentaire. Een greep uit de selectie:

Is the Man Who is Tall Happy van Michel Gondry is letterlijk en figuurlijk een geanimeerd gesprek. Gondry interviewt de vermaarde taalkundige en politiek activist Noam Chomsky. Met (hand)getekende animaties brengt Gondry in beeld wat Chomsky zegt, of misschien beter: wat hij denkt dat Chomsky bedoelt. Ook zijn eigen worsteling om alles goed in beeld te brengen laat hij regelmatig zien. Duizelingwekkend, intelligent en boeiend, niet alleen voor Chomsky-fans.

Asphalt Watches van Seth Scriver en Shayne Ehman is een volstrekt eigenzinnige roadmovie over twee goedgemutste vrienden. Een aangename trip voert hen langs een bonte parade van bijzondere karakters, bizarre gesprekken en uitzonderlijke situaties. Even grappig als grof en rijkelijk voorzien van plezierige muziek van eigen hand. Gebaseerd op een reis van de filmmakers die in de zomer van 2000 dwars door Canada zijn gelift.

Mait Laas uit Estland dingt mee met Lisa Limone and Maroc Orange: A Rapid Love Story. Een musical in stop motion (met fruit!) over de bootvluchteling Maroc Orange en Lisa Limone, de dochter van de plantagehouder waar de vluchtelingen worden uitgebuit. De speelse associaties rond fruit en de geestige details contrasteren scherp met de gruwelijke omstandigheden en risico’s die bootvluchtelingen nemen.

Kijk hier voor de volledige selectie.

Selectie Shorts
De selectie voor de internationale competitie voor shorts is een royale verzameling van 49 titels uit alle hoeken van de wereld. Met maar liefst 16 non-narratieve films. Geselecteerd zijn onder andere:
Canis (Anna Solanis en Marc Riba): verontrustende horror in zwart-witpoppenanimatie over Teo die probeert te overleven in een verlaten dorp dat wordt geteisterd door wilde honden.
I Love Hooligans (Jan-Dirk Bouw): documentaire in krachtige, contrastrijke beelden over een vervaarlijke voetbalsupporter die als homo een eenzaam bestaan leidt.
Subconscious Password (Chris Landreth): een wervelende tocht door het onbewuste van Charles, op zoek naar een naam die hem maar niet te binnen wil schieten. Innovatieve film die een instant hit was op internationale festivals.

Kijk hier voor de volledige selectie.

Bron: HAFF