Warner Bros. neemt Eyeworks over

Warner Bros.Television Group kondigt dinsdag aan dat het met tv-productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans overeenstemming heeft bereikt om alle Eyeworks vestigingen buiten de Verenigde Staten over te nemen in 15 landen verspreid over Europa, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Begin januari was er al sprake van de overname door Warner Bros.

Hiermee breidt Warner Bros. zijn netwerk van productiehuizen uit met dertien nieuwe gebieden en de distributieactiviteiten van Eyeworks. Eyeworks USA blijft als zelfstandig bedrijf bestaan met Oerlemans aan het roer. Warner Bros. International Television Production is flink aan het uitbreiden sinds de overname van het Britse Shed Media in 2010 en van BlazHoffski in 2011.

Oerlemans noemt de overname een duidelijk stap voorwaarts om wereldwijd een van de grootste spelers te worden op het gebied van contentproductie.  Hij zal zelf naar Los Angeles verhuizen om de Amerikaanse tak aan te sturen. “Voor mij persoonlijk markeert dit het einde van een tijdperk, maar een mooi moment om afscheid te nemen na (weer) een recordjaar van Eyeworks in 2013; het bedrijf is sterker dan ooit. Ik zal niet langer aanblijven als CEO van de Groep die ik meer dan 12½ jaar geleden vanaf niets heb opgebouwd samen met Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard. Met CFO Jan Peter Kerstens in ons team hebben we Eyeworks gemaakt tot wat het vandaag de dag is: een creatief en veelzijdig TV productiebedrijf, dat opereert als een hecht team over de hele wereld. We zijn er trots op dat Eyeworks nu onderdeel wordt van het mooiste en krachtigste mediabedrijf ter wereld. Ik wil op deze plek ook het Van den Ende & Deitmers Crossmedia Fund bedanken die als 30 procent aandeelhouder de afgelopen 8 jaar een waardevolle rol op de achtergrond heeft gespeeld. Onder leiding van Ronald Goes zal het bedrijf een fantastische nieuwe fase in gaan. Wij wensen hem alle succes”.

Bron: Warner Bros./Eyeworks/Broadcast Magazine