KRISTALLEN FILM VOOR BUITENKAMPERS – BOEKAN MAIN, BOEKAN MAIN!

Gisteren heeft de documentaire BUITENKAMPERS van regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich 10.000 bezoekers behaald. Vlak voor de vertoning van de film in Theater De Nieuwe Kolk te Assen werd de 10.000e bezoeker door Naaijkens-Retel Helmrich in het zonnetje gezet.

De Kristallen Film wordt op 16 maart tijdens een feestelijke vertoning in Pathé Buitenhof te Den Haag overhandigd aan de makers door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is sinds 2005 de dertiende keer dat er een Kristallen Film wordt uitgereikt. Het is de tweede keer dat Hetty Naaijkens-Retel Helmrich deze prijs als regisseur in ontvangst mag nemen. In 2009 ontving ze eerder deze prijs voor haar regie-debuut CONTRACTPENSIONS – DJANGAN LOEPAH!