Het Food Film Festival verhuist!

Na drie fantastische, uitverkochte edities in het Amsterdamse filmhuis Studio/K is het Food Film Festival uit zijn jasje gegroeid. Hoog tijd voor een nieuwe  locatie én een nieuwe datum. Voor de vierde editie verhuist het Food Film Festival naar de Westergasfabriek in Amsterdam op 9, 10 en 11 mei.

Het Food Film Festival wordt gehouden in en om de Westergasfabriek, bioscoop Het Ketelhuis en het MC Theater. De verhuizing betekent meer ruimte om van het festival te genieten. En in mei is er hopelijk ook heel veel zon! Drie dagen lang staat alles in het teken van film en voedsel. Food Film Festival vertoont het beste aanbod van foodfilms. Daarnaast biedt het festival tientallen workshops van professionele chefs, een ambachtelijke markt, inspirerende sprekers en debatten over dé voedselvraagstukken van het moment. Bovendien, waar over voedsel gepraat wordt, moet natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Onze eigen Food Film Festival-sterrenchef Joris Bijdendijk van restaurant Bridges/The Grand (ja, zijn restaurant heeft er nu écht een!) verhuist met het festival mee en staat dit jaar voor een grotere uitdaging dan ooit: het bouwen van het pop-up FFF Restaurant in een van de lege, industriële ruimtes van de Westergasfabriek.

Eerste filmtitel bekend
Op dit moment wordt er nog keihard gewerkt aan het volledige programma, evengoed kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten. Zoals het nieuwe beeldmerk van de Engelse fotograaf Alexander Kent al een beetje verraadt, wordt tijdens deze vierde editie de moderne vorm van visconsumptie aan de kaak gesteld. Tijdens Het Grote Visserij Debat wordt duidelijk wat er nu wel of niet mis is met vis. Verder vind je nu op www.foodfilmfestival.nl ook alvast
de allereerste filmtitel.

Vanaf vandaag vind je op de website weer al het nieuws over Food Film Festival 2014 en eind deze maand zal een klein aantal exclusieve tickets in de verkoop gaan. Wil jij verzekerd zijn van een geweldige lunch in het unieke FFF Restaurant? Houd dan de website goed in de gaten.

Het Food Film Festival is in 2011 gestart als initiatief van de Youth Food Movement. De YFM is een netwerk van jonge boeren, studenten, chefs, producenten en consumenten, en zet zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Het Food Film Festival wordt ondersteund door o.a. Oxfam Novib.

Food Film Festival
9,10 & 11 mei
Westergasfabriek, Amsterdam
Facebook: www.facebook.com/FoodFilmFestival
Twitter:@FoodFilmFestiv #FFF14
Vimeo: https://vimeo.com/foodfilmfestival

Bron: Food Film Festival