Nu in EYE

Premières ‘L’inconnu du lac’ en ‘Kooky’, Kafka Band in Quay Brothers-programma, Philip Seymour Hoffman-films.

L’inconnu du lac
Dagelijks vanaf do. 6/2, 19.15: deze Hitchcockiaanse thriller speelt zich af rond een zomers meer, de ideale plek voor een groepje homo’s om stiekeme afspraakjes te maken, totdat een van hen getuige is van opzettelijke verdrinking. Prijs Beste Regie in het Un Certain Regard-programma van Cannes, waar de film ook de Queer Palm kreeg uitgereikt. …bejubelde, hypnotiserende gay thriller… (#2 Must See Film van de Maand, De Filmkrant)

Geef je over
Vrijdag 7/2, 19.00: een avondvullend programma in het kader van ‘De vuurlinie – kunstkritiek nu’ en de tentoonstelling The Quay Brothers’ Universum. Presentatie van het essay Geef je over, dat Nina Polak over de Quay Brothers schreef, een bezoek aan de tentoonstelling en een workshop kunstkritiek. Het programma sluit af met een spetterende voorstelling verzorgd door de speciaal uit Tsjechië overgevlogen Kafka Band, met de cartoonist Jaroslav Rudiš en de schrijver-muzikant Jaromír Švejdík.

Philip Seymour Hoffman herdacht
Zo. 9/2, 21.00 + wo. 12/2, 17.15: n.a.v. de plotselinge dood van Philip Seymour Hoffman vertoont EYE zondag 9 februari en woensdag 12 februari twee films uit de vroege carrière van de op 46-jarige leeftijd overleden Amerikaanse acteur. In de zwarte komedie Happiness (1998) van Todd Solondz geeft Hoffman een aangrijpende vertolking van de corpulente neuroticus Allen, in The Big Lebowski (1998) is hij te zien als de koele rechterhand van miljonair Lebowski.

Best of the Fest: kortfilms van het International Film Festival Rotterdam
Di. 11/2, 19.15: de nieuwste oogst Nederlandse grensverleggende korte films verovert het internationale experimentele festivalcircuit. EYE vertoont een overzicht van de festivalhits van het International Film Festival Rotterdam, in aanwezigheid van de makers. Met recent werk van onder andere Pim Zwier, Esther Urlus en Willehad Eilers.

Kooky 6+
Vanaf wo. 12/2, 15.00: Kooky is de favoriete knuffelbeer van de zesjarige Ondra. Maar omdat de beer van pluche is en Ondra astma heeft, gooit z’n moeder de pop weg. De beer belandt op de vuilnisbelt, waar hij plotseling tot leven komt. Kooky is vastbesloten: hij zal terugkeren naar Ondra. 6+.

Les cœurs brûlés + interview regisseur
Wo. 12/2, 16.15: liefdesverhaal tussen de naar Marokko teruggekeerde architect Amin en het jonge vrolijke meisje Hourya, dat hem voor even zijn nare herinneringen aan zijn jeugd doet vergeten. Filmkeuze van schrijver Fouad Laroui, samensteller van de serie ‘The New Moroccan Cinema: Meet the Director’ in EYE.

The Last Tycoon
Wo. 12/2, 20.15: de nieuwste editie van het Hong Kong Film Panorama brengt vanaf 12 februari weer een aantal  hoogtepunten van de filmproductie uit de Chinese havenstad bijeen. Actiesuperster Chow Yun-Fat speelt in The Last Tycoon de real life-gangster Chen Daqi die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog tot de hoogste regionen van de macht is doorgedrongen. Winnaar van twee Hong Kong Film Awards.

Bron: EYE