Over NBF

NBF
De NBF is dé Nederlandse beroepsvereniging van film- en televisiemakers. Maar wat kun je als NBF-lid precies van ons verwachten?

De NBF komt op voor jouw belangen
De NBF is zeer actief betrokken bij politieke gesprekken en onderhandelingen waarbij we ons sterk maken voor de positie van alle film- en televisiemakers.

De NBF is een servicebureau.
Heb je vragen over contracten, auteursrecht of financiën? Of zoek je contactgegevens van iemand uit de film- en tv sector? Wij kunnen je verder helpen door je in contact te brengen met andere mensen uit ons brede netwerk van film- en tv-professionals.

De NBF regelt kortingen voor haar leden.

Wij hebben regelingen getroffen met verzekeraars, autoverhuurders, financiële en juridische adviseurs die je tegen een gunstig tarief kunnen helpen. Daarnaast krijg je als NBF-lid korting bij verschillende bioscopen en op allerlei handige producten.

De NBF organiseert evenementen en filmavonden.
Elke laatste maandag van de maand en tijdens de grote filmfestivals bieden wij een netwerkborrel met inhoudelijk programma over actuele zaken in de film en tv sector. Daarnaast organiseren we filmavonden met interessante nagesprekken met de makers.

De NBF biedt netwerkgelegenheden.
Tijdens onze evenementen kun in gezellige setting je oude, nieuwe collega’s en opdrachtgevers ontmoeten.

Aansluiten bij de NBF betekent deel uitmaken van een groot netwerk van mediaprofessionals.
Zo versterk je je positie als maker en blijf je zichtbaar voor collega’s.

De NBF heeft verschillende contributietarieven.
Het lidmaatschap kan vooral qua verzekeringen zoveel voordeel bieden dat je je contributie er al snel uit hebt.

Word daarom nu lid!

Contactgegevens NBF-bureau:
Nienke van der Fange, bureaucoördinator
Roddia Rumahloine, bureaumedewerker
Telefoon: 020-6646588 (doorgaans bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:30)
E-mail: nbf@nbf.nlAanmeldingsformulier

Hierbij meld ik me aan als lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers NBF.

Het NBF-lidmaatschap staat slechts open voor hen die beroepsmatig werkzaam zijn in de audiovisuele sector en in de werkzaamheden blijk hebben gegeven van een professionele beroepsuitoefening. In het aanmeldingsformulier moeten hierom drie professionele producties worden ingevuld (dit geldt niet voor het studentenlidmaatschap, deze aanmeldingen worden goedgekeurd op basis van controle in het systeem van de audiovisuele opleiding).

De contributie wordt geïnd via een automatische incasso per kwartaal, waarvoor je toestemming dient te geven in het aanmeldingsformulier. Opzeggingen dienen schriftelijk te geschieden uiterlijk 1 maand voor het nieuwe kalenderjaar.

[contact-form 3 “Online aanmeldingsformulier voor leden”]