E*Cinema februari & filmprogramma bij Quay Bros expositie

ECinema: Beat Cinema (era 50’s/60’s)
Dinsdag 4/2, 19.15: Deze maand in E*Cinema aandacht voor Beat Cinema uit de jaren vijftig en zestig, met werk van o.a. Robert Frank, William Burroughs en  James Broughton. Jonge Amerikaanse schrijvers en kunstenaars van de Beat-generatie zochten radicaal nieuwe artistieke wegen om uit het paranoïde keurslijf van het Amerikaanse conservatisme te komen. Met live jazz muziek van het Chris Corstens Quartet. Double bill met Shadows, om 21.00

ECinema: Shadows
Dinsdag 4/2, 21:00: John Cassavetes (1929-1989) maakte Shadows met het geld dat hij verdiende als acteur in de  populaire tv-serie Johnny Staccato. Shadows is een semi-geïmproviseerd verhaal over de liefde tussen een blanke jongen en een zwart meisje. Double bill met een compilatieprogramma van ‘beat films’  van o.a. Robert Frank (Conversations in Vermont) en William Burroughs (Towers Open Fire), om 19.15.

Kafka Band The Castle
Vrijdag 7-2, 19.15 u / 21.00 u: De Tsjechische KAFKA Band werd uitgenodigd om in EYE een spetterende live voorstelling te verzorgen rond Kafka’s beroemde roman Het slot. Een avond op het snijpunt van film, literatuur, muziek en strip, programma rondom lopende tentoonstelling The Quay Bros’ Universum.

Robert Walser special 1: Lost Worlds + lezing Anneke Brassinga
Vrijdag 14-2, 19.15 u: De Zwitserse outsiderschrijver Robert Walser is een van de schrijvers die de Quay Brothers hevig boeit. Te zien zijn drie korte animatiefilms en een lange speelfilm waarvoor The Quays putten uit Walsers geschriften. Anneke Brassinga zal de voorstelling inleiden met een korte lezing over de relatie tussen het werk van Robert Walser en het universum van The Quay Brothers. Double bill met Institut Benjamenta, om 20.30

Shadows and Whispers: masterclass sound designer Larry Sider
Vrijdag 21-2, 19.15 u: Larry Sider, al dertig jaar vaste geluidsontwerper van The Quay Brothers, is uitgenodigd om te spreken over het bijzondere  gebruik van geluid in de animaties van de broers. Lezing met filmfragmenten. [Programma bij de tentoonstelling The Quay Brothers’ Universum]

ECinema: In & Out of Japan
Dinsdag 18/2, 19.15 u: In & Out of Japan staat in het teken van ‘expat cinema’: experimentele films en animaties die  tussen de jaren zestig en nu gemaakt zijn door Japanse filmmakers in het buitenland. In dit programma is werk te zien van Japanse expats uit New York, San Francisco, Chicago, Montreal, London en Amsterdam.