Voor NBF-leden: Uitnodiging DDG ledenavond op maandag 10 februari

Hierbij hebben wij het genoegen de NBF-leden namens de DDG uit te nodigen voor de komende ledenavond, die plaats vindt op maandag 10 februari in EYE. Deze avond vertonen wij Afscheid van de Maan, geschreven en geregisseerd door Dick Tuinder.

Na afloop van de filmvoorstelling zal er een nagesprek met Dick plaatsvinden onder leiding van onze nieuwe voorzitter Martijn Winkler. Afscheid van de Maan gaat in première op het International Film Festival Rotterdam.

Afscheid van de Maan
Het is de hete zomer van 1972, NASA zal stoppen met zijn bemande vluchten naar de maan.
Op de achtste verdieping van een torenflat aan de rand van een provinciestad in Nederland zijn de jaren ’60 eindelijk doorgebroken. Verandering hangt in de lucht en wordt concreet wanneer een nieuwe bewoonster, de kunstenares Loes, op de galerij komt wonen.
In het gezin van de 12-jarige Duch zal spoedig daarop van alles veranderen. Vader Bob ziet in de excentrieke naar avontuur ruikende Loes de belichaming van alle twijfels over zijn plotloze bestaan tot nu toe. Halsoverkop verliefd verlaat hij zijn vrouw ‘Piet’ en trekt bij de kunstenares en haar dochter in. Twee huizen van zijn oude gezin vandaan.

Met onder anderen: Elise Schaap, Lotte Proot, Marcel Hensema, Ward Jansen, Dana Zelcer, Pauline Greindanus, Sterre van de Velde, David Eilander, Marcel Faber, Cat Smits en Gijs Naber.

Scenario en regie: Dick Tuinder
Producent: Column Film
Camera: Guido van Gennep
Editor: Sander Vos
Sound design: Marco Vermaas

Kijk hier voor meer informatie over de film en hier voor de trailer.
Interesse om te komen en je collega’s te ontmoeten, laat het ons weten op info@directorsguild.nl. Wie het eerst komt ….

Datum: maandag 10 februari
Locatie: EYE Film Instituut, zaal 4
Aanvang: 20.00 uur

Met vriendelijke groet,
Bestuur en Bureau DDG