Filmacademie organiseert Expert meeting Scenario

In maart 2014 start de Nederlandse Filmacademie met een nieuw initiatief: expert meetings. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor professionals uit de film- en televisiewereld die zich verder willen ontwikkelen en verdiepen in hun vakgebied.

Met de expert meetings geeft de Filmacademie invulling aan haar ambitie om te fungeren als spil in het Nederlandse en Europese kennisnetwerk op het gebied van film, en als onderwijsinstituut voor de gehele sector.

Expert meeting Scenario: Televisiedrama – het verhaal van onze tijd
Zoals de grote romans uit de 19e eeuw tot stand kwamen in krantenfeuilletons, zo zijn het nu dramaseries die het verhaal van onze tijd vertellen. Kabel, streaming internet en mobiele telecommunicatie hebben het televisiedrama een enorme boost gegeven. Nederlandse series waren nog nooit zo succesvol. De stem van de schrijver blijkt daarbij een cruciale rol te spelen.

Op zaterdag 15 maart 2014, 10.00 – 16.30 uur is Robert Alberdingk Thijm te gast bij de Filmacademie Expert meeting. Alberdingk Thijm stond aan de wieg van niet meer weg te denken televisieseries (A’dam – E.V.A., De Daltons, Waltz)

Voor meer informatie zie:
http://www.ahk.nl/filmacademie/actueel/expert-meetings/scenario/

Bron: Filmacademie