Cheatin’ van Bill Plympton openingsfilm HAFF

Op woensdag 19 maart opent de zeventiende editie van het HAFF met de Nederlandse première van de opmerkelijke romantische comedy Cheatin’ van Bill Plympton.

Als stoere Jake en elegante Ella elkaar bij de botsautootjes ontmoeten, slaat al snel de vonk over. Letterlijk. Het stel bereikt perfectie in de universele geschiedenis van liefde en romantiek. Een aantrekkelijke vrouw weet echter een wig te drijven.

Ode aan de liefde roept klassieke cinema in gedachten met supervrouwelijke vrouwen en mannelijke mannen. Maar dan wel volgens Bill Plympton, veelgelauwerde en strikt onafhankelijke filmmaker uit New York en ongekroonde koning van de groteske humor. In Plymptons herkenbare tekenstijl, zonder dialoog.

Zijn korte animatiefilms Your Face, Guard Dog en The Cow Who Wanted to Be a Hamburger werden genomineerd voor een Oscar (in 1987, 2005 en 2010). Push Comes to Shove won de prestigieuze Palme d’Or in Cannes 1991.
Bill Plympton is de enige ter wereld die zelf een complete featurefilm tekent. Sinds 1991 heeft hij tien lange animatiefilms gemaakt. Bill Plympton komt naar het festival.

Cheatin’ maakt deel uit van de selectie voor de internationale competitie voor feature films. Binnenkort wordt de complete selectie voor de zeventiende editie bekendgemaakt.

Bekijk hier de trailer.

Bron: HAFF