Afstudeerfilm ‘Binnen Vier Muren’ in volle productie

Op dit moment werken een aantal studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aan hun afstudeerfilm ‘Binnen Vier Muren’. Het scenario is geschreven door Hyo Kaag. Zij zal de film ook regisseren.

De studenten zijn hard opzoek naar financiële steun van buitenaf, aangezien ze vanuit school geen budget krijgen. Ze staan dan ook sinds kort met hun film op het online platform CineCrowd om het budget van hun korte fictie film rond te krijgen. Hier proberen zij een bedrag van €5.500,- te behalen, ongeveer de helft van het benodigde budget. De andere helft zullen de studenten zelf aanvullen. Wanneer op CineCrowd het bedrag binnen 40 dagen niet wordt behaald worden alle donaties direct teruggestort naar de donateurs. Een ware race tegen de klok dus!

Waar gaat de film over?
Broers Huib en Ton hebben het ouderlijk huis nooit verlaten en leven op 80- jarige leeftijd zij aan zij in de oude boerderij waar ze zijn geboren. Het dagelijks leven wordt steeds zwaarder voor Huib door zijn artritis maar wanneer Ton ongelukkig valt en een hersenbeschadiging oploopt, wordt het leven in de oude boerderij zo goed als onmogelijk voor de twee broers. Stug proberen ze stand te houden maar uiteindelijk kunnen ze niet meer ontkennen dat de woning ongeschikt is voor hun situatie.

Alle beetjes zijn welkom!
Op het platform Cinecrowd zijn de studenten goed op weg op het geld bij elkaar te krijgen, echter zijn ze er nog niet! Wil je ook je steentje bijdragen aan deze film? Doneer dan op www.cinecrowd.nl/binnen-vier-muren en krijg er leuke en persoonlijke rewards voor terug. Ook is de film te vinden op Facebook: www.facebook.com/binnenviermuren waar iedereen op de hoogte kan blijven van de vordering van de film en waar leuke prijzen worden weggeven.

Bron: Binnen Vier Muren