Uniek filmproject voor aanstormende filmtalenten

Komende zomer krijgen 24 jonge filmtalenten de kans om mee te doen met het unieke filmproject The One Vision Party (TOVP). De deelnemers gaan samen met vele bekende namen uit de Nederlandse filmwereld toewerken naar de productie van een drietal korte films. De films worden vertoond op het nieuwe Da Bounce Urban Movie Festival, dat half augustus plaatsvindt op het Westergasterrein in Amsterdam. De beste productie wordt bekroond met de One Vision Talent Award 2014. Inschrijving voor deelname is inmiddels geopend.

Om de kloof te dichten tussen aanstormend filmtalent en de gevestigde namen uit de Nederlandse filmwereld initieert Stichting Ideefix in samenwerking met het MC Theater dit ambitieuze, vernieuwende filmproject. In de maanden mei, juni en juli 2014 zijn er 12 bijeenkomsten gepland onder leiding van evenzoveel professionals. Enkele bevestigde namen zijn producent Jeroen Beker (van o.a. Zwartboek en Alles is liefde), schrijfster Janneke van der Pal (schreef o.a. scenario’s voor Baantjer) en 100% Halal-oprichter Gijs Kerbosch (van o.a. de serie New Kids). De bijeenkomsten worden op verschillende toplocaties georganiseerd, waaronder het prestigieuze Eye Filminstituut en het MC Theater.

De professionals zullen ondersteuning bieden tijdens het gehele proces, en alle disciplines binnen de filmindustrie komen aan bod. Het delen van inspiratiebronnen en visies op film zijn kernpunten binnen TOVP, en zullen gedurende het hele traject centraal staan. Tijdens de eerste bijeenkomsten wordt de groep in drie filmteams van ieder acht talenten verdeeld. Met de nodige inspiratie op zak zullen de filmteams toewerken naar hun eigen scenario. Daarna kan er onder toeziend oog van bekende acteurs gerepeteerd gaan worden. Hier kruipt ieder teamlid in de rol die hem of haar is toebedeeld: als regisseur, producent, acteur, cameraman, etc. Eind juni zijn er vier draaidagen gepland, en de hele maand juli staat in het teken van Kill your Darlings: de montage en post-productie.

Inmiddels is de werving van deelnemers gestart. Jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud met een passie voor filmkunst en een ambitieus karakter kunnen zich nu via de website onevisionparty.com inschrijven. Aan de hand van ambitie en ervaring zal er een selectie worden gemaakt.
Uniek filmproject voor aanstormende filmtalenten