Mees Kees 2 passeert half miljoen bezoekers

De jeugdfilm Mees Kees op Kamp heeft inmiddels meer dan een half miljoen bezoekers getrokken. Het 500.000ste kaartje werd gisteren verkocht. Dat heeft distributeur Entertainment One bekendgemaakt.

De film is hard op weg het succes van het eerste deel te overtreffen. Deze trok uiteindelijk meer dan 600.000 bezoekers en was daarmee na Verliefd op Ibiza de meest succesvolle Nederlandse productie van 2012.

In Mees Kees op Kamp gaat de enthousiaste stagiair Kees (Willem Voogd) met zijn klas op werkweek. Hier botst hij regelmatig met de strenge schooldirectrice Dreus (Sanne Wallis de Vries). De film draait na zeven weken nog in 124 zalen, dat zijn er meer dan het eerste deel in dezelfde week.

Producent PVPictures heeft inmiddels al aangekondigd dat deze zomer het derde deel in de reeks wordt opgenomen. In Mees Kees op de Planken moet Kees met zijn klas een heel saai toneelstuk voorbereiden, waar hij besluit zijn geheel eigen draai aan te geven. Alle vaste acteurs keren terug in het derde deel.