Nieuw in de opleiding 3D Producer bij CMM: module 3D printen

Volgens onderzoekers van ABN AMRO zal 3D printen in de consumentenmarkt haar grote doorbraak beleven in 2014. Nederland vervult een sleutelrol op dit gebied als vooruitstrevende economie.

De eerste opleider die 3D printen aan het curriculum toevoegt is College of MultiMedia. Hiermee bereiden studenten zich voor op de toekomst van 3D (printen) met de opleiding 3D Producer!

Er zijn inmiddels al talloze toepassingen voor 3D printen. Zo worden er protheses geprint om mensen sneller op de been te helpen, worden er neuzen en oren gemaakt voor brandwondslachtoffers met lichaamseigen kraakbeen, vliegen er gevechtsvliegtuigen rond met 3D geprinte onderdelen en zal artiest Will.i.am merchandise gaan printen bij zijn eigen concerten. De mogelijkheden zijn eindeloos en het aantal toepassingen zal in de toekomst alleen maar verder toenemen.

“We staan aan de vooravond van een nieuwe industriële revolutie. 3D printen zal alleen maar groter worden en de toekomstperspectieven zijn ongekend” aldus Guy Nicholson, directeur van College of MultiMedia. “Dit maakt de noodzaak voor goede scholing alleen nog maar groter.”

De opleiding 3D Producer

Lars Scholten, master trainer van Maxon en docent 3D Producer bij College of MultiMedia vult aan: “Een 3D model maken doe je niet zomaar even. Je kunt letterlijk uren bezig zijn met een goed en gedetailleerd model. De opleiding 3D Producer geeft je de basis die je nodig hebt om de toekomstige ontwikkelingen in 3D (printen) voor te zijn én te blijven!”

De opleiding 3D producer van College of MultiMedia is al jaren dé standaard op het gebied van 3D modellering en animatie. Meest recente toevoeging aan de opleiding is de module 3D printen, waarbij je leer hoe je met deze ontwikkelingen om moet gaan. Want niet ieder model leent zich voor replicatie. En, je zult je eigen gemaakte model ook gaan printen tijdens de module 3D printen!

De opleiding duurt zes maanden en er wordt gewerkt met Cinema 4D. Studenten krijgen echter een gefundeerde basis, waardoor overstappen naar een ander 3D pakket geen probleem zal zijn.

Gratis proefles en masterclass

Op 9 februari organiseert College of MultiMedia weer haar open dag. Tijdens de open dag is het mogelijk om deel te nemen aan een gratis proefles 3D Producer. Deze proefles van anderhalf uur geeft je een goed beeld van wat je tijdens de opleiding kunt verwachten. Ook kun je een speciale masterclass 3D printen bijwonen welke je alvast een kijkje in de 3D print-keuken geeft. Aanmelden voor een proefles of masterclass kan via www.cmm.nl.

Bron: College of Multimedia