Green Film Making Project weer van start in 2014

De nieuwjaarsborrels en kick-off meetings zijn weer achter de rug, het is tijd voor actie in het nieuwe jaar. Mede dankzij jullie betrokkenheid kunnen we ook dit jaar weer stappen zetten om de (Nederlandse) filmindustrie te verduurzamen. Van een Europese studentencompetitie tot een digitaal beschikbare ‘How to Green your Film Production (so far)’ gids, we praten je graag bij in deze eerste update van het jaar.

21 januari; workshop Green Film Making
Op dinsdag 21 januari vond de eerste Green Film Making Project workshop van dit jaar plaats in het Ketelhuis en Impact Hub Amsterdam. Ongeveer 70 filmprofessionals van Kort! en ONS (One Night Stand) woonden vijf verschillende workshops bij met als doel de Nederlandse filmindustrie te verduurzamen. Marina Blok, hoofd Drama bij de NTR, was aanwezig en duurzame experts waaronder Klaas van Egmond (hoogleraar Geowetenschappen aan de Universiteit van Utrecht), Carlijn Lindemulder (Sustainability Director ID&T) en Nicola Knoch (Sustainability Consultant in Duitsland) deelden hun visie op het groener produceren van films. De Kort! producenten gaan ook dit jaar weer actief aan de slag met het onderwerp duurzame innovatie en tijdens het Nederlands Film Festival 2014 worden de resultaten gepresenteerd. Houd voor meer foto’s de Facebook pagina van het Green Film Making Project in de gaten.

Europese studentencompetitie 2014
Dit jaar wordt het competitiegedeelte van het Green Film Making Project neergelegd bij Europese filmstudenten. Met de competitie dagen we studenten uit om te komen met nieuwe bevindingen, oplossingen en ideeën die de film professionals helpen duurzaam aan de slag te gaan. De competitie is open voor alle studenten van Europese filmscholen. Ben je geïnteresseerd en wil je informatie ontvangen? Stuur een e-mail naar greenfilmmaking@strawberryearth.com.

Nu online: ‘How to Green your Film Production (so far)’ gids
Uit de kennis die we opdeden met het Green Film Making Project, verzamelden we de belangrijkste tips and tricks in de eerste Nederlandse Duurzame Filmproductiegids tot nu toe: de ‘How to Green your Film Production (so far)’. Deze gids bieden we je nu ook graag digitaal aan via de volgende link.  Voel je vrij de link naar de gids naar hartenlust te delen met iedereen die er maar oren naar heeft.

Update Strawberry Earth
In het nieuwe Strawberry Earth hoofdkwartier aan de Bilderdijkkade 27 in Amsterdam zitten we middenin de opstartfase van het Strawberry Earth Fashion & Design project. Nog meer goed nieuws; vanaf februari opent koffiebar Berry haar deuren onder hetzelfde dak, je bent van harte welkom een kopje bio-koffie te komen drinken. Blijf op de hoogte van Strawberry Earth via onze blog en neem ook eens een kijkje bij de wekelijks wisselende Strawberry Deals.

Dagelijkse greenspiration
Voor je dagelijkse green film making inspiratie verwijzen we je graag naar onze Facebook pagina. In de nieuwste Who’s Who gaat het over Emellie O’Brien (USA). Haar aanpak als duurzame set manager wordt als uniek ervaren; ze maakt duurzaamheid op de set zo makkelijk, effectief en leuk mogelijk zodat het voor de productie voor zich spreekt. Via onze website blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en voor inspirerende filmpjes ga je naar ons vimeo kanaal.

Tot slot, ben je actief betrokken bij een (internationaal) project waarin duurzaam produceren een rol speelt (of gaat spelen) en wil je aanhaken bij het Green Film Making Project? We staan altijd open voor samenwerkingen met als doel de volgende groene stappen te zetten. Neem contact met ons op en deel je ideeën, we kijken graag met elkaar naar de mogelijkheden.

Bron: Green Film Making Project