Silent Ones van Ricky Rijneke naar Berlijn

Het Nederlandse speelfilmdebuut Silent Ones van Ricky Rijneke is geselecteerd voor de internationale competitie van het Berlin Independent Film Festival 2014 dat van 8 – 18 februari plaatsvindt.

Het Berlin Independent Film Festival vindt plaats parallel aan de Berlinale. Het festival focust op eerste en tweede films. Het hoofdprogramma wordt gevormd door zestien lange speelfilms.

De hoofdrol in Silent Ones wordt gespeeld door de Hongaarse actrice en Berlinale shooting star Orsi Toth die o.a. te zien was in Delta (Cannes Fipresci Award), Women Without Men (Zilveren Leeuw Venetië) en The Notebook (Grand Prix Karlovy Vary).

Silent Ones vertelt het verhaal van een jonge Hongaarse vrouw (Orsi Tóth) die nadat haar broertje Isti is verdwenen, vertrekt aan boord van een vrachtschip om haar belofte aan hem na te komen. Dan kruist de louche Gábor haar pad.

Een surrealistische trip balancerend op de rand van leven en dood.

De film werd eerder genomineerd voor de Tiger Award, het competitieprogramma én het vlaggenschip van het International Film Festival Rotterdam. Daarna werd hij vertoond op een tiental festivals zoals New Horizons in Polen, Budapest, Moskou, Sarajevo, Praag, Mumbai, Sao Paulo, Montreal en Los Angeles. De film won diverse prijzen waaronder die voor beste cinematografie, beste acteur en beste debuut.

Silent Ones werd geproduceerd door Rotterdam Films (Rijneke & van Leeuwaarden) en kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds. De internationale verkoop is in handen van de Franse sales agent Wide management. Distributeur Contact Film brengt de film binnenkort in Nederland uit.

Bekijk de nieuwe trailer van Silent Ones:

http://www.youtube.com/watch?v=GsTkvQ1iZ-E

www.silentonesfilm.com

www.rickyrijneke.com

Bron: Rotterdam Films