The Voice en Gravity winnen Producers Guild Award

The Voice heeft zondag de prestigieuze Amerikaanse Producers Guild Award gewonnen.

De door John de Mol bedachte talentenjacht viel in de prijzen in de categorie voor best geproduceerde tv-programma, meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

The Voice versloeg onder meer de programma’s Dancing with the Stars, Project Runway en Top Chef. De 25e editie van de prijzenregen vond plaats in Beverly Hills.

De Producers Guild Awards worden jaarlijks uitgereikt aan televisieprogramma’s en films. De prijzen worden gezien als een belangrijke indicator voor de Oscars.

Gravity en 12 Years a Slave sleepten de prijs voor beste filmproducent in de wacht. De films versloegen onder meer American Hustle, die zaterdag nog de SAG Award won, Blue Jasmine, Her en Wolf of Wall Street.

De prijs voor beste filmproducent is een belangrijke indicator voor de Oscar voor beste film. Van de 24 keer dat de Producers Guild Awards werden uitgereikt, ging de Oscar voor beste film zeventien keer naar de film dezelfde film.

De prijs voor de beste producent van een animatiefilm ging naar de Disney-film Frozen. Ook de producenten van de tv-series Breaking Bad en Modern Family vielen in de prijzen. De 25e editie van de Amerikaanse prijzenregen vond plaats in Beverly Hills.
Door: Novum