Ximon stopt per 29 januari

Het nieuwe jaar begint voor Ximon anders dan gehoopt.  Sinds de lancering van haar VOD-dienst in april 2011 heeft Ximon belangrijke stappen kunnen zetten. Ximon wordt gezien als dé video-on-demand aanbieder van kwaliteitsfilms en series in Nederland en België.

Niettemin groeit de markt voor VOD niet zo snel als Ximon bij haar oprichting in 2009 verwachtte. Om die reden is Ximon afgelopen halfjaar op zoek geweest naar een financiële investeerder of strategische partner die kon helpen om de periode totdat de markt voor VOD-diensten echt op gang komt, te overbruggen. Tot voor kort was er zicht op een afspraak met een dergelijke partij. Deze week bleek echter definitief dat er geen extra financiering voor Ximon komt.

Om deze reden heeft Ximon besloten om haar dienstverlening per 29 januari a.s. te stoppen.

‘Het Ximon team spijt het enorm dat een prachtig product als dat van Ximon het niet redt  in de huidige video-on-demand markt in Nederland en België. Een grote tegenvaller voor onszelf en met name ook voor onze trouwe abonnees en consumenten (ruim 143.000 accounts) die met ons de liefde voor kwaliteitsfilms- en series delen en waarderen. Gelukkig hebben onze klanten nog tot het einde van de deze maand om hun kijktegoed op te maken. Met ruim 4.300 films en series online moet dat lukken’, aldus Esther Frijns, manager marketingcommunicatie & PR.

Marc Jurgens, directeur van Ximon: “Hoewel Ximon er mee ophoudt, hebben wij samen met de initiatiefnemers van het eerste uur goede hoop dat we onze unieke catalogus van speelfilms en TV-series voor het publiek toegankelijk kunnen houden. Als dat lukt, zal onze doelgroep van 2,2 miljoen Nederlanders en Vlamingen daar heel blij mee zijn. Ook hopen wij dat de Nederlandse filmproducenten en filmdistributeurs die hun content bij Ximon hadden ondergebracht, op deze manier hun films en series weer snel beschikbaar kunnen maken voor het publiek.”

Laatste dag van dienstverlening Ximon: dinsdag 28 januari 2014

Tot en met 28 januari a.s. zal de volledige dienstverlening van Ximon beschikbaar blijven via website, smart-TV’s, iPad en game consoles. In die periode kunnen klanten blijven genieten van het aanbod. Vanaf woensdag 29 januari a.s. zullen de diensten van Ximon aan consumenten worden stopgezet en niet meer beschikbaar zijn.

Bron: Ximon