Platina Film voor SOOF

De romantische komedie SOOF van regisseur Antoinette Beumer heeft 400.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en dat betekent een Platina Film.

De Platina Film werd dinsdag uitgereikt door NFF-directeur Willemien van Aalst aan actrice Lies Visschedijk, regisseur Antoinette Beumer en scenarioschrijver Marjolein Beumer. Het scenario van SOOF is geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman. De Platina Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In de Nederlandse film SOOF wordt Sophie (Lies Visschedijk) verrast door haar man Kasper (Fedja van Huêt) die zijn baan heeft opgezegd zodat hij op de kinderen kan passen en zij haar cateringbedrijfje kan uitbouwen. Het huwelijk komt onder druk te staan wanneer Kasper besluit zelf een kookschuur te bouwen en Sophie de charmante choreograaf Jim (Dan Karaty) ontmoet.

SOOF is geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films in samenwerking met RTL Nederland, Telegraaf Media Groep, UPC Nederland en met steun van het Nederlands Filmfonds.

Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. SOOF draait momenteel in 129 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.soofdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival