Platina Film voor MEES KEES OP KAMP

Bij opnames van de Kids Top 20 kreeg hoofdrolspeler Willem Voogd de Platina Film voor MEES KEES OP KAMP uitgereikt door presentatrice Monique Smit.

Al meer dan 400.000 bezoekers hebben de film sinds de release op woensdag 11 december in de bioscoop gezien. De film van regisseur Barbara Bredero is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave. De Platina Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Wanneer directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) op de eerste dag van het schoolkamp door haar rug gaat, krijgt Mees Kees (Willem Voogd) de taak om de rest van het kamp in goede banen te leiden. Met behulp van eigenaar Koos (Martijn Fischer) proberen Tobias (Felix Osinga), Sep (Brent Thomassen) en de kinderen Mees Kees zoveel mogelijk te helpen. De planning en veiligheid zijn het aller-, aller-, allerbelangrijkste! Dit gaat niet altijd even goed, maar spannend en leuk is een kamp met Mees Kees natuurlijk wel! MEES KEES OP KAMP is een heerlijk avontuur voor de hele familie waarin vriendschap en plezier vooraan staat.

MEES KEES OP KAMP is geproduceerd door Paul Voorthuysen van PV Pictures (MEES KEES, HOE DUUR WAS DE SUIKER) met Chris Derks als gedelegeerd producent en Katja Scheffer als associate producer. In coproductie met de TROS, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO.

Entertainment One Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. MEES KEES OP KAMP draait momenteel in 125 Nederlandse bioscoopzalen. Een derde deel van de MEES KEES-films, MEES KEES OP DE PLANKEN, wordt met kerst 2014 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.meeskeesdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival