Martijn Winkler nieuwe voorzitter DDG

Per 1 januari 2014 is Martijn Winkler de nieuwe voorzitter van de Dutch Directors Guild, de belangenvereniging voor professionele film- en televisieregisseurs in Nederland. Martijn Winkler is regisseur, scenarist en partner van VERTOV digital storytelling.

Met Martijn Winkler als voorzitter, verbreedt de DDG haar positie als relevante organisatie in het digitale domein, met nieuwe kansen, veranderende rollen en groeiende belangen voor audiovisuele makers. De DDG zet zich in om de rol van regisseur als creatieve spil van de filmproductie naar behoren gewaardeerd te zien blijven door publiek, de film- en televisiesector, financiers, fondsen en de politiek. Een van de speerpunten van dit moment is het recht van regisseurs om te delen in het succes van hun producties, via vergoedingen op hun auteursrecht die hen moreel en wettelijk toekomen, maar die op dit moment niet (meer) betaald worden. Het wordt zo onmogelijk voor regisseurs in Nederland om lucratief aan de slag te gaan, zoals dat in de ons omringende landen wel kan. Het voortbestaan van kwaliteitsfilms en -series alsook audiovisueel succes van Nederland in het buitenland, staan op het spel.

Martijn Winkler (1978) studeerde in 2003 af aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Hij regisseerde diverse projecten voor film en televisie, waaronder Zestien Miljoen Rechters (VARA) en de mini-serie Onderhuids (selectie Clermont-Ferrand). Van 2006-2011 werkte hij als Creative Director voor het toonaangevende communicatiebureau Moodfactory in Amsterdam. Eind 2011 richtte hij met Gervaise Coebergh (van Coebergh Communicatie & PR) het digitale bureau VERTOV op, dat nieuwe vormen van storytelling ontwikkelt voor een breed publiek. Een recente viral campagne voor Rituals Cosmetics (Laughing Buddha) werd genomineerd voor een Digital Communications Award in Berlijn.

Op dit moment werkt Martijn – naast zijn commerciële werk – aan een online serie over de digitale revolutie (We Are Social) dat half 2014 live zal gaan, en de korte fictiefilmViral.

Bron: DDG